”En kaffe med” är en intervjuserie där vi träffar intressanta personer som på olika sätt är en del av SJR’s nätverk. Vi träffar internt anställda, associerade konsulter och kunder för att lära känna dem, ta del av deras bästa tips samt få veta mer om varför de väljer att arbeta med SJR. Vi har tagit en kaffe med Christine Stamfeldt & Charlotta Ezitis Holmström som startat upp vår verksamhet i Uppsala.

En kaffe med Christine & Charlotta – våra nya kollegor i Uppsala
Hur ser er relation ut till SJR?

Efter många år för oss båda i rekryterinngs och konsultbranschen var det dags för något nytt och spännande. Vi fullkomligt älskar entreprenörsskapet, vi ville hitta ett företag som genomsyras av enkelhet och flexibilitet. Det är avgörande idag att snabbt kunna ställa om och anpassa sig efter våra kandidater och kunders önskemål och utmaningar. SJR har visat oss gång på gång att man har ett stort hjärta för människan och istället för högar av strategier och planer i oändlighet väljer man att jobba smart och enkelt, anpassning utifrån och in snarare än tvärtom. Det gillar vi och därför är vi här idag för att bygga upp SJRs nya kontor i Uppsala. Det är en rolig och tuff utmaning, vilket passar oss bra!

Hur ser er bakgrund ut?

Vi är personalvetare respektive civilekonom i grunden. Senaste tio åren har vi jobbat specialiserat med kompetensförsörjning inom IT respektive ekonomi, rekrytering och konsultverksamhet. Vi har startat och byggt verksamhet i Uppsala och Västerås, jobbat väldigt operativt nära kund, konsult och kandidat men även jobbat strategiskt i ledningsgrupp mm.

Varför startar SJR verksamhet i Uppsala?

För att kunna erbjuda de mest attraktiva uppdragen för våra kandidater och konsulter så behöver SJR kunna marknaden både i Stockholm och Uppsala. Vi har ett stort antal pendlare mellan orterna som bland annat utifrån familjesituation söker flexibiliteten i att skifta ort och uppdrag. Att vi kan Uppsala är viktigt, vi upplever att både våra kunder och kandidater vill jobba tillsammans med en lokal samarbetspartner som kan marknaden. Hos oss ska kunder, konsulter och kandidater känna sig väl omhändertagna och trygga i våra händer. För att kunna göra ett bra jobb är vårt lokala nätverk helt avgörande. Att närvara och samarbeta med Uppsala Universitet är även en parameter som gör att SJR vill etablera sig i Uppsala. Kompetensbristen kommer bara att öka och därför vill vi verka nära våra talanger.

quote-green-right

Var transparant, ge rekryteraren insyn i din verksamhet både vad gäller hårda värden men kanske framförallt de mjuka.

Vad tror ni är nyckeln till en lyckad rekrytering?

Samarbeta med en lokal samarbetspartner som kan och har nätverket för att du ska få rätt person på rätt plats. Anlita ett rekryteringsföretag som jobbar tätt tillsammans med dig där du får ett mervärde i form av ökad förståelsen bland annat kring vad som attraherar de bästa kandidaterna men även hur du når dit. Välj en rekryteringspartner som förstår din verksamhet och dina utmaningar, om inte annat vill ta sig tid att skapa sig den förståelsen. Var transparant, ge rekryteraren insyn i din verksamhet både vad gäller hårda värden men kanske framförallt de mjuka. Ett sista råd skulle vara, lyssna på din rekryteringskonsult, hen är specialist, så ta till dig av alla råd du kan få och följ dem.

Vilka är era bästa karriärstips?

Ett tips kan vara att testa rollen som konsult, om du inte gjort det. Du får möjlighet att prova olika roller och arbetsplatser. När du är i olika miljöer och sammanhang lär du känna dig själv, vad du trivs med och varför. Välj ett konsultbolag där du kan få en nära relation med din konsultchef, då kan du få bättre hjälp, stöttning och vägledning framåt.
Framåt ser vi hur företag söker mer flexibla lösningar för att snabbt få in rätt kompetens under en kortare eller längre tid. Den föränderliga värld vi lever i idag ställer höga krav på på dig som individ att snabbt kunna anpassa dig till nya förväntningar. Du får nog vänja dig vid att traditionella anställningsformer blir mer sällsynta och du behöver byta uppdragsgivare och arbetsuppgifter utefter vad marknaden efterfrågar. Det leder till att i många fall blir dina egenskaper en viktig parameter såsom nyfikenhet, vilja att lära, egen motor och flexibilitet.
Där är ett tips att våga starta eget och gärna samarbeta med konsultföretag som kan hjälpa dig med adminstration och sälj som kan vara det som är lite trixigt inledningsvis.
Sista tipset och kanske det viktigaste är att du gör det som du tycker är roligt, då kommer du att bli lycklig och hitta din egen motor för utveckling. Vår erfarenhet säger oss att du blir väldigt duktig på ditt jobb om du trivs och tycker om dina arbetsuppgifter. Så ta inte din CV planering på för stort allvar, gå snarare efter ditt hjärta!

Till sist, hur dricker du ditt kaffe?

Christine: Svart som natten, gillar inte krångel!
Charlotta: Med mjölk, gillar krångel 😊

Fler nyheter

Event
Kompetensutveckling
27 februari, 2024

SJR Insights: Elaine Eksvärd och kraftfull kommunikation

Elaine Eksvärd, en framstående expert inom kommunikation, gästade SJR den 9 februari för en öppen digital föreläsning om kraftfull kommunikation som både ger energi men också värnar om den egna. Här delar vi med oss av några av lärdomarna och tipsen.
Möt våra medarbetare
Rekrytering
14 februari, 2024

IT rekrytering — en spännande utmaning

Christine Stamfeldt leder SJR:s erbjudande inom IT. Vi bad Christine dela med sig om vad som är speciellt och viktigt inom IT rekrytering, vad kandidaterna söker samt reflektioner kring ledarskap.
Hållbarhet
Kompetensutveckling
1 februari, 2024

SJR ett Karriärföretag 2024

Vi har glädjen att meddela att SJR har blivit utnämnt som ett Karriärföretag 2024!