”En kaffe med” är en intervjuserie där vi träffar intressanta personer som på olika sätt är en del av SJR’s nätverk. Vi träffar internt anställda, associerade konsulter och kunder för att lära känna dem, ta del av deras bästa tips samt få veta mer om varför de väljer att arbeta med SJR. Vi har tagit en kaffe med Håkan Donnerlid, kund till SJR och VD på Certex.

thumb-hakan

Hej Håkan! Hur ser din relation till SJR ut?

Den ser ut som sådan att vi hyr idag en HR konsult via SJR. Tidigare har vi haft en del andra uppdrag på gång som vi tyvärr fått avbryta då vi inte varit redo helt enkelt. Men huvudkopplingen är vår HR konsult som vi är mycket nöjda med, hon är verkligen helt rätt för tjänsten!

Varför valde du att jobba med SJR?

Vi blev rekommenderade att samarbeta med SJR via vår ekonomichef, som en gång i tiden blivit rekryterad genom er. Vår tanke var från början att gå in i en rekryteringsprocess men det hela mynnade ut i att vi istället skulle ta in en konsult.

Vilka är dina bästa karriärstips?

Mina bästa karriärstips är att säkra vad som förväntas av en när man kommer till en ny arbetsplats. Och så ser man till att faktiskt göra det som förväntas. Och så ser man till att man är positiv medans man gör det. Det är de absolut viktigaste karriärsråden jag kan ge.

Vilka är dina bästa karriärstips?

Mina bästa karriärstips är att säkra vad som förväntas av en när man kommer till en ny arbetsplats. Och så ser man till att faktiskt göra det som förväntas. Och så ser man till att man är positiv medans man gör det. Det är de absolut viktigaste karriärsråden jag kan ge.

quote-green-right

Vi vill inte bara ha en person som kan göra jobbet, vi vill ha en person som passar bra ihop med de andra på företaget.

Håkan Donnerlid, VD Certex.

Vad tror du är nyckeln till en lyckad rekrytering?

Jag tycker att det är viktigt att det rekryteringsföretag man träffar sätter sig in i behovet vi har. Alltså, vad är det för typ av tjänst. Men också den sociala delen i det hela. Vi vill inte bara ha en person som kan göra jobbet, vi vill ha en person som passar bra ihop med de andra på företaget. Den kopplingen är viktig. Där tycker vi verkligen att SJR har lyckats med den konsult som vi hyr idag.

När jag inte jobbar gillar jag...

Att arbeta med händerna. Ute på landet bygger jag altan och målar. I mitt arbete jobbar jag med hjärnan och många gånger långa processer. Därför är det väldigt tillfredsställande att få arbeta med händerna och komma till snabba avslut. Det roliga i det hela är att jag inte är det minsta händig men det blir klart! Haha!

Sist, hur dricker du ditt kaffe?

Smått och starkt!

Fler nyheter

Kompetensutveckling
20 september, 2023

SJR Insights: AI med Danica Kragic

SJR gästades av Danica Kragic, en av världens ledande forskare och experter inom artificiell intelligens, robotik och maskininlärning. Kontinuerligt lärande och att fördjupa vår kunskap inom AI är viktigt för oss på SJR. Vi tar med oss en hel del insigh...
Event
Kompetensutveckling
8 september, 2023

Digital Föreläsning med Nicholas Fernholm

SJR presenterar med stolthet vår nästa talare i vår digitala föreläsningsserie — Nicholas Fernholm, som gästar oss fredagen den 22/9 för att prata om AI!
Konsult
Möt våra medarbetare
Rekrytering
25 augusti, 2023

“SJR följer med hela yrkeslivet”

Lisa Wiklund är en av personerna som vi har följt genom livet och vår resa sträcker sig tillbaka till 1996 då hon började hos oss som HR-konsult. Sedan dess har hon varit såväl rekryteringskonsult som kund, och även rådgivare på senare år. D