Kommer vi att gå starkare ur krisen? Den 8 december bjöd vi på SJR in till en digital lunchföreläsning tillsammans med vår styrelseledamot Anna Kinberg Batra. Under 60 inspirerande minuter fick vi lyssna till Annas personliga erfarenheter och insiktsfulla lärdomar från hennes inflytelserika år inom såväl näringsliv som politik. Vi är otroligt stolta över att ha Anna i vår styrelse – och tacksamma över hennes engagemang!

SJR-Kent-Sangler-digital-forelasning-Anna-Kinberg-Batra_2-webben

Genom en målande berättelse fick vi följa Annas bakgrund och hur hon har agerat under krissituationer, både på ett personligt och karriärmässigt plan. Hon har en gedigen karriär med flertalet betydelsefulla titlar såsom den första kvinnliga gruppledaren för Moderaterna i riksdagen och ordförande i riksdagens EU-nämnd. Hennes politiska resa slutade inte med att hon blev statsminister – men hon har aldrig ångrat att hon tackade ja till rollen som partiledare år 2015.

Hennes personliga kriser har givit lärdom kring att det går att komma tillbaka starkare. Det är lärdomar som hon applicerar på dagens föränderliga samhälle – och hur vi kan leda i kris. Vi delar med oss av Annas tre handfasta råd för ledarskap när allting förändras.

 

  • Det blir aldrig som förr

Överge målbilden om att allt ska bli som förut – när vi en dag kommer ur krisen kommer allting att vara annorlunda. Släpp taget för att möjliggöra positiva förändringar.

 

  • Våga fatta beslut

I kristider är allting i rörelse – våga agera och fatta beslut i den bästa möjliga riktning du kan istället för att fastna. Du befinner dig på en ny spelplan som inte fungerar som tidigare, men våga använda ditt mod till att styra om.

 

  • Värderingar > planer 

Det är enklare att navigera mot målet om du är trygg i dina värderingar. Framtiden är oviss och svår att planera, fokusera istället på att bygga en stabil kultur.

Föreläsningen genererade högt engagemang och många spännande frågeställningar. Inom dessa belyser Anna framför allt öppenhet och tydlighet som extra betydelsefullt i kristider. Att bygga förtroende genom att vara transparent med det du kan vara transparent med. Ingen i hela världen har svar på hur vi kan komma starkare ur coronapandemin – men som ledare är det viktigt att vara tydlig med vad man faktiskt vet och kan dela med sig av. Anna rekommenderar oss att ta tid till att vårda företagskulturen och ta tempen på arbetsmiljön genom att ställa frågan: skrattar vi fortfarande tillsammans varje dag? Gemensamma skratt är det bästa kvittot på en god kultur!

 

Till sist skickar vi med de tänkvärda orden som avslutade föreläsningen:

quote-green-right

Det kommer inte alltid bli som planerat eller som det borde vara. Ta ditt ansvar över det som du faktiskt kan påverka – det är endast du som står för den skillnaden

Anna Kinberg Batra

Vi tackar Anna ödmjukast för de insiktsfulla orden och för ett tankeväckande föredrag!

Fler nyheter

Kompetensutveckling
Rekrytering
17 maj, 2024

SJR Insights: Fintech med Louise Grabo

Louise Grabo, generalsekreterare för Swedish FinTech Association, gästade SJR i april och delade insikter om Fintechbranschen i Sverige, hur den vuxit fram och ser ut samt möjligheter och utmaningar framåt. Här delar vi med oss av några av lärdomarna.
Event
Kompetensutveckling
4 april, 2024

Digital Föreläsning: Azra Osmancevic & Framtidssäkrat ledarskap

SJR presenterar stolt nästa talare i vår digitala föreläsningsserie — Azra Osmancevic, som gästar oss fredagen den 3/5 för att prata om framtidssäkrat ledarskap!
Event
Kompetensutveckling
27 februari, 2024

SJR Insights: Elaine Eksvärd och kraftfull kommunikation

Elaine Eksvärd, en framstående expert inom kommunikation, gästade SJR den 9 februari för en öppen digital föreläsning om kraftfull kommunikation som både ger energi men också värnar om den egna. Här delar vi med oss av några av lärdomarna och tipsen.