Med glädje och stolthet kan vi på SJR meddela att vi i slutet av november valde att ingå avtal om att förvärva samtliga aktier i Women Executive Search Sweden AB (”WES”) .

2328-kopia-1024×782-1

Om WES

WES är ett chefsrekryteringsföretag med fokus på att öka jämställdhet och mångfald i näringslivet och grundades 2011 av Anna Stenberg. Idag ägs WES av Anna tillsammans med Liv Gorosch samt Nusin Cilgin som fortsatt kommer att driva WES efter förvärvet. WES rekryterar ledare till befattningar på ledningsnivå, mellanchefsnivå och till styrelser. De är specialister på att identifiera och inkludera marknadens bästa kvinnliga ledare i varje rekryteringsprocess och har ett unikt mångfaldsfokus i rekryteringsprocesserna. Det har gjort dem till ett av Sveriges snabbast växande chefsrekryteringsföretag. Under 2017 har WES även expanderat till Norge och Danmark och nyligen utsågs bolaget till Gasellföretag. År 2017 uppgick WES omsättning till 21 Mkr och resultat efter finansiella poster till 4,6 Mkr.

Vi har pratat med Anna Stenberg, grundare av WES.

Varför valde ni att ingå samarbete med SJR?

SJR har samma entreprenöriella anda och vision som Wes och våra värderingar stämmer väldigt väl överens. SJR har precis som Wes en ambition om att både utveckla en lönsam affär och att bidra till ett bättre samhälle genom olika initiativ och insatser. Vi uppskattar verkligen SJR:s fokus på arbetsglädje, medarbetarskap och innovationskraft och det känns fantastiskt roligt att få bli en del av SJR-gruppen.

Hur ser ni på framtiden?

Wes har ett spännande momentum nu när mångfaldsfrågan och talangfrågan har börjat inkluderas i företagens övergripande affärsstrategi på riktigt och vi ser fram emot att hjälpa fler företag att stärka sina ledningar med marknadens bästa ledare och mer diversifierade och högpresterande team. SJR:s fantastiska förmåga att skapa tillväxt och en positiv och inkluderande företagskultur är något vi ser fram emot att få ta del av. Att tillvarata synergierna som finns mellan SJR och Wes på ett framgångsrikt sätt är också något vi ser fram emot.

quote-green-right

SJR har precis som Wes en ambition om att både utveckla en lönsam affär och att bidra till ett bättre samhälle genom olika initiativ och insatser

Anna Stenberg, grundare av WES.

Fler nyheter

Kompetensutveckling
20 september, 2023

SJR Insights: AI med Danica Kragic

SJR gästades av Danica Kragic, en av världens ledande forskare och experter inom artificiell intelligens, robotik och maskininlärning. Kontinuerligt lärande och att fördjupa vår kunskap inom AI är viktigt för oss på SJR. Vi tar med oss en hel del insigh...
Event
Kompetensutveckling
8 september, 2023

Digital Föreläsning med Nicholas Fernholm

SJR presenterar med stolthet vår nästa talare i vår digitala föreläsningsserie — Nicholas Fernholm, som gästar oss fredagen den 22/9 för att prata om AI!
Konsult
Möt våra medarbetare
Rekrytering
25 augusti, 2023

“SJR följer med hela yrkeslivet”

Lisa Wiklund är en av personerna som vi har följt genom livet och vår resa sträcker sig tillbaka till 1996 då hon började hos oss som HR-konsult. Sedan dess har hon varit såväl rekryteringskonsult som kund, och även rådgivare på senare år. D