Under våren 2022 genomförde SJR Executive Search en VD-rekrytering på uppdrag av ZeroMission, en av Sveriges ledande leverantörer av klimatkompensation, klimatberäkningar och analyser av klimatpåverkan. Henrik Juhlin tillsattes som ny VD för bolaget och han tillträdde tjänsten den första oktober i år. Göran Wiklund, styrelseordförande, berättar om samarbetet med SJR Executive Search.

SJR-Executive-Search-ZeroMission-rekrytering-vd

– Vi är i en positiv utvecklingsfas och inom fem år har vi som ambition att femfaldiga vår försäljning och omsättning. För att uppnå detta mål såg vi i ZeroMissions styrelse behovet av en VD med erfarenhet av att leda en organisation till nästa utvecklingsnivå. Efter en analys av flera möjliga samarbetspartners föll valet på SJR Executive Search, som vi fick ett gott intryck av från start. Nu efter att rollen som ny VD har tillsatts kan vi konstatera att vi gjorde en korrekt bedömning då den känsla och det intryck som vi fick, och som låg till grund för valet av samarbetspartner, besannades, inleder Göran.

Resultatet av ZeroMissions VD-rekrytering

ZeroMission är ett företag med stark värdegrund vars vision är att ta företag till netto noll utsläpp för att skapa planetnytta. Under rekryteringen eftersöktes en kandidat som kunde axla det övergripande ansvaret för bolagets nästa steg i sin utveckling, med fokus på tillväxt och lönsamhet. Som ny VD består uppdraget även i att etablera en handlingskraftig ledningsgrupp som ska utforma strategier för bolaget. Efter att bolagets styrelse träffat och jämfört ett urval av kompetenta kandidater rekryterades slutligen Henrik, som nyligen tillträdde tjänsten.

– Genom sitt kontaktnätverk och sin rekryteringsmetodik identifierades Henrik, som med sin profil matchade med det vi är i behov av. Att lyckas med en perfekt matchning bygger bland annat på att det finns ett upparbetat kontaktnät med relevanta profiler. Vi fick snabbt intrycket av att Henrik förstod vår verksamhet tack vare att han kvickt ställde viktiga och centrala frågor. Han har den upparbetade kompetens inom hållbarhet, klimat och energi plus personliga värderingar som är viktiga för oss, berättar Göran.

quote-green-right

SJR Executive Search var professionella i sitt arbete och väldigt trivsamma att samarbeta med.

Göran, styrelseordförande

ZeroMissions tillväxtfas

Utöver branscherfarenhet efterfrågades även en kandidat med bakgrund som ledare med personalansvar. Som en del av den pågående tillväxtfasen kommer ZeroMission att växa med ett antal medarbetare. Denna expansion kräver förmågan att leda en organisation ur flera perspektiv.

– Henrik har tagit ett bra grepp och axlar det ansvar som det innebär att förse styrelsen med relevant underlag och material för beslut. Han leder företaget i rätt riktning och vi är väldigt nöjda med utfallet av VD-rekryteringen, fortsätter Göran.

Reflektioner kring samarbetet med SJR Executive Search

– SJR Executive Search var professionella i sitt arbete och väldigt trivsamma att samarbeta med. Vi upplevde dem som alerta, lyhörda och proaktiva. De var väldigt ambitiösa på det sättet och ur ett kundperspektiv betyder det att de inte bara tog sig an uppdraget och körde på, utan de löpande hörde av sig både under processen och efter tillsättningen, avslutar Göran.

SJR Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå – människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

Fler nyheter

Event
Kompetensutveckling
27 februari, 2024

SJR Insights: Elaine Eksvärd och kraftfull kommunikation

Elaine Eksvärd, en framstående expert inom kommunikation, gästade SJR den 9 februari för en öppen digital föreläsning om kraftfull kommunikation som både ger energi men också värnar om den egna. Här delar vi med oss av några av lärdomarna och tipsen.
Möt våra medarbetare
Rekrytering
14 februari, 2024

IT rekrytering — en spännande utmaning

Christine Stamfeldt leder SJR:s erbjudande inom IT. Vi bad Christine dela med sig om vad som är speciellt och viktigt inom IT rekrytering, vad kandidaterna söker samt reflektioner kring ledarskap.
Hållbarhet
Kompetensutveckling
1 februari, 2024

SJR ett Karriärföretag 2024

Vi har glädjen att meddela att SJR har blivit utnämnt som ett Karriärföretag 2024!