SJR Executive Search (tidigare Ogunsen Executive Search) rekryterar ledare och talanger på högsta nivå – människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Givet rådande situation som påverkar oss alla i någon mån har vi pratat med några av de kandidater vi rekryterat under åren och hört oss för hur deras roll och verksamhet påverkats av coronaviruset.

SJR-Executive-Search-Annica-Samnerud
Hej Annica,
Du rekryterades av SJR Executive Search till din roll som Head of IT Support Nordic på Food Folk/ Mc Donalds . Vad var det som lockade dig att ta dig an denna roll?

När jag såg rollbeskrivningen kände jag direkt att det här är mitt jobb. Känslan av att samtliga roller och erfarenheter jag samlat på mig sedan lång tid tillbaka  vävdes samman, det gick inte att motstå helt enkelt.  

Hur har er bransch påverkats av covid-19?

Restaurangbranschen påverkas mycket negativt av detta. Jag slås av vilken enorm kämparanda det finns där ute och vilka kreativa ideér som kommer fram.

Hur har din roll och uppdrag påverkats? Har ditt uppdrag förändrats?

Min roll är densamma, men formerna för den har klart förändrats. Vi sitter alla och arbetar hemifrån sedan en dryg månad tillbaka, vilket ställer stora krav på att kunna utföra allt  på distans. Onsite-teamet som tidigare åkte ut på uppdrag får nu skicka ut utrustning och guida användarna på plats efter bästa förmåga. Vi har fått styra om i planeringen av projekt som utförs ute på restaurangerna och istället fokusera på de projekt som fungerar att arbeta vidare med på distans.

Nya projekt med fokus på merförsäljning tillkommer och högprioriteras.

quote-green-right

Kommunikation är viktigare än någonsin då samtliga i teamen sitter på egen kammare.

Vad är största utmaningarna nu i din roll?

Det jag planerade för igår kanske inte gäller imorgon. Situationen ställer höga krav på att jag snabbt kan justera mig och planera om. Kommunikation är viktigare än någonsin då samtliga i teamen sitter på egen kammare. Att behålla gruppdynamiken i en tid av isolering är en av de största utmaningarna. Jag är väldigt tacksam för att vi har bra teknik som stödjer oss i detta.  

Vilka lärdomar har du dragit utifrån dessa erfarenheter och perspektiv?

Att det trots allt fungerar bättre än jag trodde. Alla anstränger sig verkligen till det yttersta för att få det att fungera på bästa sätt trots rådande omständigheter. Den innovativa förmågan och drivkraften är imponerande!

 

Stort tack Annica, vi ser fram emot att fortsätta följa din resa inom Food Folk!

Fler nyheter

Kompetensutveckling
20 september, 2023

SJR Insights: AI med Danica Kragic

SJR gästades av Danica Kragic, en av världens ledande forskare och experter inom artificiell intelligens, robotik och maskininlärning. Kontinuerligt lärande och att fördjupa vår kunskap inom AI är viktigt för oss på SJR. Vi tar med oss en hel del insigh...
Event
Kompetensutveckling
8 september, 2023

Digital Föreläsning med Nicholas Fernholm

SJR presenterar med stolthet vår nästa talare i vår digitala föreläsningsserie — Nicholas Fernholm, som gästar oss fredagen den 22/9 för att prata om AI!
Konsult
Möt våra medarbetare
Rekrytering
25 augusti, 2023

“SJR följer med hela yrkeslivet”

Lisa Wiklund är en av personerna som vi har följt genom livet och vår resa sträcker sig tillbaka till 1996 då hon började hos oss som HR-konsult. Sedan dess har hon varit såväl rekryteringskonsult som kund, och även rådgivare på senare år. D