SJR Executive Search (tidigare Ogunsen Executive Search) rekryterar ledare och talanger på högsta nivå – människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Givet rådande situation som påverkar oss alla i någon mån har vi pratat med några av de kandidater vi rekryterat under åren och hört oss för hur deras roll och verksamhet påverkats av coronaviruset.

SJR-Executive-Search-Annica-Samnerud
Hej Annica,
Du rekryterades av SJR Executive Search till din roll som Head of IT Support Nordic på Food Folk/ Mc Donalds . Vad var det som lockade dig att ta dig an denna roll?

När jag såg rollbeskrivningen kände jag direkt att det här är mitt jobb. Känslan av att samtliga roller och erfarenheter jag samlat på mig sedan lång tid tillbaka  vävdes samman, det gick inte att motstå helt enkelt.  

Hur har er bransch påverkats av covid-19?

Restaurangbranschen påverkas mycket negativt av detta. Jag slås av vilken enorm kämparanda det finns där ute och vilka kreativa ideér som kommer fram.

Hur har din roll och uppdrag påverkats? Har ditt uppdrag förändrats?

Min roll är densamma, men formerna för den har klart förändrats. Vi sitter alla och arbetar hemifrån sedan en dryg månad tillbaka, vilket ställer stora krav på att kunna utföra allt  på distans. Onsite-teamet som tidigare åkte ut på uppdrag får nu skicka ut utrustning och guida användarna på plats efter bästa förmåga. Vi har fått styra om i planeringen av projekt som utförs ute på restaurangerna och istället fokusera på de projekt som fungerar att arbeta vidare med på distans.

Nya projekt med fokus på merförsäljning tillkommer och högprioriteras.

quote-green-right

Kommunikation är viktigare än någonsin då samtliga i teamen sitter på egen kammare.

Vad är största utmaningarna nu i din roll?

Det jag planerade för igår kanske inte gäller imorgon. Situationen ställer höga krav på att jag snabbt kan justera mig och planera om. Kommunikation är viktigare än någonsin då samtliga i teamen sitter på egen kammare. Att behålla gruppdynamiken i en tid av isolering är en av de största utmaningarna. Jag är väldigt tacksam för att vi har bra teknik som stödjer oss i detta.  

Vilka lärdomar har du dragit utifrån dessa erfarenheter och perspektiv?

Att det trots allt fungerar bättre än jag trodde. Alla anstränger sig verkligen till det yttersta för att få det att fungera på bästa sätt trots rådande omständigheter. Den innovativa förmågan och drivkraften är imponerande!

 

Stort tack Annica, vi ser fram emot att fortsätta följa din resa inom Food Folk!

Fler nyheter

Event
Kompetensutveckling
27 februari, 2024

SJR Insights: Elaine Eksvärd och kraftfull kommunikation

Elaine Eksvärd, en framstående expert inom kommunikation, gästade SJR den 9 februari för en öppen digital föreläsning om kraftfull kommunikation som både ger energi men också värnar om den egna. Här delar vi med oss av några av lärdomarna och tipsen.
Möt våra medarbetare
Rekrytering
14 februari, 2024

IT rekrytering — en spännande utmaning

Christine Stamfeldt leder SJR:s erbjudande inom IT. Vi bad Christine dela med sig om vad som är speciellt och viktigt inom IT rekrytering, vad kandidaterna söker samt reflektioner kring ledarskap.
Hållbarhet
Kompetensutveckling
1 februari, 2024

SJR ett Karriärföretag 2024

Vi har glädjen att meddela att SJR har blivit utnämnt som ett Karriärföretag 2024!