Vi på SJR Executive Search (tidigare Ogunsen Executive Search) har precis genomfört vår första helt digitala rekryteringsprocess. Den 3:e augusti kommer Marie Hedberg, rekryterande chef och Head of Risk & Internal Control Nordic Region på Sodexo, och My Bungerfeldt att träffas IRL för första gången. Då tillträder My rollen som Senior Risk & Internal Control Audit på Sodexo. Behovsanalys, kravprofil, intervjuer, referenstagning och signering av anställningsavtal har genomförts helt via en digital process. Så här sammanfattar de sina upplevelser som beställare och kandidat i vår första helt digitala rekryteringsprocess.

Executive-Search-Marie-Hedberg-och-My-Bungerfeldt
Hur har ni upplevt processen?

Marie: Rekryteringsprocessen var smidig, från att jag i början hade ställt in mig på att träffa kandidaterna ”live” till att träffa kandidaterna digitalt, skedde förändringen lätt.

My: Min upplevelse av att gå igenom en digital process är positiv, jag tycker processen har hanterats smidigt och jag känner att jag fått svar på alla frågor och funderingar jag har haft under tiden.

Vad har varit utmanande/svårt?

Marie: För mig var utmaningen att lita på min instinkt och första intrycket av kandidaterna. Detta var min första rekrytering och att utföra hela processen digitalt kändes ovant i början men jag har fått suveränt stöd av vår HR funktion och Natalie Jacquet på SJR Executive Search under hela processen.

Under första intervjun hade jag svårt att få grepp om var jag skulle rikta blicken, skall den riktas mot kameran i datorn, eller mot kandidaten jag ser på skärmen (skrattar). Men efter en stund slutade jag fundera över detta och satte fokus på att lyssna till kandidatens svar.

En annan utmaning är att lita på att tekniken ”håller” och att det inte blir problem på den fronten. I mitt fall fungerade allt bra.

My: Vet inte om jag har något som jag tycker varit svårt eller utmanande. Processen har flutit på bra. Jag tycker såklart det varit tråkigt att inte ha kunnat träffats personligen ännu, men det får vi göra i augusti och det ser jag väldigt mycket fram emot.

Finns det några fördelar med en helt digital process?

Marie: En definitiv fördel är att du kan boka in möten när det passar dig. Eftersom jag är bosatt i Finland behöver jag inte tänka på att ordna med resor för att kunna träffas.

My: Fördelar för mig som kandidat är att det inte tagit så mycket tid ifrån mitt arbete förutom intervjutiden, det har inte varit någon transporttid. En annan fördel är att kunna anteckna diskret och ha sina egna stödnoteringar vid sidan av, så man inte glömmer bort att fråga något man har funderat över.  Jag tycker även det varit lite mindre nervöst att ha digitala intervjuer än träffas IRL.

Vilka lärdomar har ni dragit?

Marie: För min del är lärdomen att det går att ordna en rekrytering digitalt. Jag tror att vi kunde ha varit snabbare med beslutet om jag träffat kandidaterna ”live” men i det stora hela har vi hållit oss relativt bra till tidsramen.

My: Att det faktiskt går att ha en hel rekryteringsprocess digitalt och få en bra känsla utav involverade personer, bolaget och den aktuella tjänsten det handlar om.

Tack Marie och My för gott samarbete under denna process. Vi ser fram emot att ta del av ert första möte och följa er under hösten.

Vill du ha mer information om hur SJR Executive Search kan hjälpa dig att hitta kompetenta medarbetare? Läs mer om oss här!

Fler nyheter

Event
Kompetensutveckling
4 april, 2024

Digital Föreläsning: Azra Osmancevic & Framtidssäkrat ledarskap

SJR presenterar stolt nästa talare i vår digitala föreläsningsserie — Azra Osmancevic, som gästar oss fredagen den 3/5 för att prata om framtidssäkrat ledarskap!
Event
Kompetensutveckling
27 februari, 2024

SJR Insights: Elaine Eksvärd och kraftfull kommunikation

Elaine Eksvärd, en framstående expert inom kommunikation, gästade SJR den 9 februari för en öppen digital föreläsning om kraftfull kommunikation som både ger energi men också värnar om den egna. Här delar vi med oss av några av lärdomarna och tipsen.
Möt våra medarbetare
Rekrytering
14 februari, 2024

IT rekrytering — en spännande utmaning

Christine Stamfeldt leder SJR:s erbjudande inom IT. Vi bad Christine dela med sig om vad som är speciellt och viktigt inom IT rekrytering, vad kandidaterna söker samt reflektioner kring ledarskap.