När Tomas Vinnersten var nybliven tvåbarnspappa och husägare tog han ett viktigt karriärbeslut – han sa upp sig från sin långa anställning på IKEA för en ny roll som konsultchef på SJR. Det var 2013 och idag är han även ansvarig för konsultverksamheten i Malmöregionen, samtidigt som han driver affärsutvecklande projekt för övriga regioner. Nyfikenhet och mod är två drivkrafter som har präglat Tomas karriärresa och han brinner för att tillföra trygghet på arbetsmarknaden.

SJR-Tips-konsult-rekryterin

Välgrundad branscherfarenhet

Tomas har en gedigen branscherfarenhet som innefattar flertalet olika roller – från projektledare inom marknadsundersökning och rekryteringsspecialist, till personalvetare och HR-chef. Hans bakgrund bygger på en utbildning inom kommunikationsvetenskap, men en av hans första tjänster var just inom rekryterings- och konsultbranschen – dit han nu har hittat tillbaka.

– Jag saknade branschen och insåg att det är där jag har som roligast på jobbet! Sedan jag landade på SJR har jag känt mig som hemma. I min roll får jag implementera alla delar som jag tidigare saknat – att möta många olika människor, förstå deras drivkrafter och kunna påverka både människors karriärer och kundernas framgång, inleder Tomas.

Trygg arbetsmarknad

Idag bedriver Tomas stora delar av konsultverksamheten i region Syd. I konsultarbetet strävar SJR efter inkludering och transparens, två värderingar som ligger Tomas varmt om hjärtat. Företaget arbetar för att tillföra trygghet på arbetsmarknaden och långsiktig lojalitet.

– Som följd av att marknaden blir mer agil och snabbrörlig, är det viktigt för oss att kunna erbjuda en trygg bas. Våra anställda konsulter kan vara delaktiga i snabba omställningar, men ändå känna en säkerhet från bolaget, berättar Tomas.

Vi vinner och förlorar tillsammans

SJR arbetar kontinuerligt för att skapa delaktighet inom företaget, från såväl kontorsmedarbetare som konsultmedarbetare, samt att konsulterna ska känna att de har möjlighet att påverka sina uppdrag. Två betydelsefulla komponenter för att behålla både konsulter och kunder.

– Vi vinner och förlorar tillsammans. Att tvinga konsulter till uppdrag som de inte vill ha är en kortsiktig lösning. Vi arbetar med ett långsiktigt tänk som innebär att konsulterna får vara delaktiga och uttrycka sina åsikter – det blir en win-win i det långa loppet, fortsätter Tomas.

SJR levererar det kunden är i behov av

Med en stor mängd anpassningsbara konsulter fungerar bolaget som ett paraply för sina kunder – de skapar en trygghet där kunden kan lita på att SJR har arbetskraften de behöver.

quote-green-right

På SJR arbetar vi alltid efter att leverera det som kunden behöver, inte det kunden ber om

Tomas Vinnersten, Team Manager Consultants.

– På SJR arbetar vi alltid efter att leverera det som kunden behöver, inte det kunden ber om. Vi läser av behov och genomför leverans av rätt konsult till rätt uppdrag. I många fall efterfrågas en konsult av fel nivå för uppdraget – då kan vi bidra med vår kompetens kring huruvida det behövs en överkvalificerad konsult under en kortare period, eller en junior konsult med potential. Oavsett sätter vi vår kvalitetsstämpel på leveransen, avslutar Tomas.

Fler nyheter

Kompetensutveckling
Möt våra medarbetare
27 oktober, 2023

Värdet av utvecklande ledarskap

Hanna Niklasson leder SJR:s erbjudande inom Utvecklande Ledarskap (UL). Vi bad Hanna dela med sig av varför UL är en så bra metod och hur det leder till bättre ledarskap och organisationer.
Kompetensutveckling
Kundstory
Rekrytering
18 oktober, 2023

SJR Insights: Förändring och det moderna ledarskapet

Jenny Hammarberg har en spännande bakgrund med ledarskapsroller inom många olika miljöer. Att växa organisationer och team, innovation och förändringsledning är några av hennes expertområden. Vi bad Jenny dela med sig av sina reflektioner gällande det m...
Event
Kompetensutveckling
27 september, 2023

SJR Insights: Nicholas Fernholm och Möjligheterna med AI

Nicholas Fernholm, en framstående expert inom förändringsledning och teknologisk innovation, gästade SJR den 22 september för en öppen digital föreläsning om AI – att gå från risk till möjligheter. Vi tar med oss en hel del lärdomar och reflektioner, in...