Vår vision Professionals Choice Through Life innebär en ständig strävan efter att skapa långsiktiga relationer med människor och organisationer i vårt nätverk. Att följa våra medarbetare, kunder,  kandidater och konsulter genom hela yrkeslivet är något som bidragit till många gynsamma relationer genom åren. Lisa Wiklund är en av personerna som vi har följt genom yrkeslivet och vår resa sträcker sig tillbaka till 1996 då hon började hos oss som HR-konsult. Sedan dess har hon varit såväl rekryteringskonsult internt på SJR som kund/uppdragsgivare, och även rådgivare på senare år. De senaste 15 åren har Lisa arbetat som egen konsult inom HR och ledarutveckling och vi har anlitat henne ett flertal gånger. Allra senast rekryterade vi henne som HR-chef på SIPRI – en roll vi ser fram emot att följa henne i!

SJR-lisa-wiklund

– Vår resa inleddes med att Jessica Runerlöv Moberg intervjuade mig och blev min konsultchef, idag är hon Regionchef för SJR Stockholm och har anlitat mig som rådgivare inom olika områden kopplat till HR och organisationsutveckling. Jag började som HR-konsult under en sommar och direkt efter det fick jag den delade rollen som rekryteringskonsult och konsultchef på Stockholmskontoret. SJR har följt mig hela yrkeslivet och jag är glad över att vara en del av deras nätverk på olika sätt, säger Lisa.

Hur upplevde du övergången från konsult till rekryteringskonsult?

– Det var ett helt annat yrke, vilket innebar att jag fick lära mig hantverket som rekryterare samtidigt som jag var konsultchef. Det var många uppdrag och ett högt tempo, helt annat från att jobba med HR i linjen. Från tiden som rekryteringskonsult på SJR fick jag med mig många värdefulla medskick och verktyg som jag använt mig av i efterföljande HR-uppdrag. Bland annat ett urvalsinstrument och kunskap kring behovsanalys. Det gjorde att jag blev duktig på att ta en kravprofil genom att ställa rätt frågor och få relevant underlag. Jag fick framför allt hjälpa människor att komma vidare till nya utmaningar. Just relationer, inte minst kundrelationer, ligger mig varmt om hjärtat.

Vi är så glada över att du är en del av SJR på olika sätt — hur upplever du samarbetet med oss?

– Det är ett otroligt roligt gäng på kontoret och vi har en lång resa tillsammans. Jag har skapat vänskap genom hela livet med de här personerna! Det är väldigt fint. Jag får fortfarande inbjudan till bemärkelsedagar och deltar på teamaktiviteter. Företagets värdegrund grundar sig på att ha roligt tillsammans och den genomsyrar allt. Det märks att SJR har jobbat aktivt med att bygga en stark kultur internt och externt.

Du fokuserar på hållbara organisationer, berätta mer om det!

– Jag har arbetat som egen konsult inom HR i drygt 15 år och SJR har anlitat mig för flera uppdrag. Det inleddes med att jag tog fram en process för avvecklingssamtal och höll i dem samt coach-uppdrag kring enskilda medarbetare. I samband med en tidigare omorganisering projektledde jag även förändringsprocessen. Det var innan de hade en intern HR-avdelning som de har idag. Behovet har ändrats genom åren och under pandemin höll jag mindfulness-morgnar för att medarbetarna uttryckt en önskan om det. Jag har ett stort intresse för hållbarhet, det ligger som grund i alla mina tjänster – i allt från rollen som hållbarhetschef till ledarutveckling.

Hur skulle du beskriva SJR som partner?

– SJR bidrar med en otrolig professionalism i branschen och håller hög kvalitet i alla delar av processen. Det gäller allt från kandidatpresentationer och analyser till att ge en detaljerad och nyanserad bild av kandidater. De är outstanding, oberoende av min egen relation till företaget. Nu har vi inlett ett nytt kapitel då jag tagit mig an rollen som HR-chef genom att SJR har rekryterat mig till SIPRI. Där anlitar vi även SJR för konsultstöd inom ekonomi/lön. Jag är väldigt glad över vårt fortsatta samarbete!

Professionals Choice Through Life_Lisa W

Fler nyheter

Kompetensutveckling
20 september, 2023

SJR Insights: AI med Danica Kragic

SJR gästades av Danica Kragic, en av världens ledande forskare och experter inom artificiell intelligens, robotik och maskininlärning. Kontinuerligt lärande och att fördjupa vår kunskap inom AI är viktigt för oss på SJR. Vi tar med oss en hel del insigh...
Event
Kompetensutveckling
8 september, 2023

Digital Föreläsning med Nicholas Fernholm

SJR presenterar med stolthet vår nästa talare i vår digitala föreläsningsserie — Nicholas Fernholm, som gästar oss fredagen den 22/9 för att prata om AI!
Event
Hållbarhet
3 juli, 2023

Yennenga Progress livsviktiga arbete

Yennenga Progress är ett kompetensnätverk för hållbart samhällsbygge med fokus på utbildning, hälsa och entreprenörskap. Sedan 2012 har SJR, som en del av Ogunsen-koncernen, ett nära samarbete med organisationen för att bidra till deras betydelsefulla o...