När Rebecca Persson inledde sin karriär på SJR i augusti 2018 kom hon från en mångårig bakgrund som ekonom. Tack vare omfattande förståelse för yrkesområdet kunde hon kliva direkt in i en senior roll inom konsultvärlden. Idag arbetar Rebecca som konsultchef i region Stockholm och tillsätter konsulter till ledande positioner dagligen.

200922-SJR-Stockholm_9-Rebecca-Persson-konsultchef-webben

Omfattande ekonomibakgrund

Rebecca är född och uppvuxen i Uppsala, där hon även har studerat ekonomprogrammet på Uppsala universitet. Efter avslutad examen har hon bland annat arbetat som ekonomiansvarig med helhetsansvar på ett flertal bolag, där hennes erfarenhet inom området växte kontinuerligt. En bakgrund som blev avgörande när hon senare kom i kontakt med SJR.

– Idag tillsätter jag konsulter inom mitt kompetensområde! Jag har länge vetat att jag vill arbeta med människor och sökte liknande tjänster efter examen för 15 år sedan. Då var det främst beteende- eller personalvetare som blev anställda och jag fortsatte bygga på min kompetens inom ekonomi. Efter föräldraledighet och framtidsfunderingar landade jag vid årsskiftet 2017/2018 i att jag ville byta inriktning – och då kom den här chansen!, inleder Rebecca.

Konsultchef med relationsfokus

Vid tidpunkten sökte SJR en senior person med ekonomibakgrund till rollen som konsultchef, vilket passade Rebecca som handen i handsken. Trots att hon inte var senior inom rekryterings- och konsultverksamhet hade hon bred förståelse för marknaden. I hennes dagliga arbete ingår intervjuer med kandidater, kundkontakt och konsultansvar. Det är en relationsbyggande roll – och goda relationer är även hennes hjärtefråga.

quote-green-right

Konkurrensen på marknaden är otroligt stor, vilket innebär att goda relationer och förtroende är oerhört viktigt för att konsulterna ska få ett mervärde och vilja bibehålla och utveckla samarbetet med oss

Rebecca Persson, konsultchef i region Stockholm

– Jag ansvarar för omkring 25 seniora konsulter, med allt från tillsättning till uppföljning. Det är en oavbruten dialog som kan innefatta coachning av konsulter på uppdrag samt förändringar kring avtal och övriga frågor, men det sociala utbytet utgör den riktiga kärnan. På SJR arbetar vi utifrån visionen Professionals Choice Through Life där framför allt våra seniora konsulter är återkommande – både som beställande kunder och som konsulter. Konkurrensen på marknaden är otroligt stor, vilket innebär att goda relationer och förtroende är oerhört viktigt för att konsulterna ska få ett mervärde och vilja bibehålla och utveckla samarbetet med oss, berättar Rebecca. 

Interim management och hybridroller

Rebecca beskriver vidare att det hon värdesätter mest i sin roll är helheten. Hon arbetar bland annat med att tillsätta hybridroller och förklarar att de kommer att ta större plats framöver, exempelvis ekonomiroller med systeminriktning. Det är en utveckling av branschen som kommer att kräva mer kompetensutveckling och rörlighet. Ytterligare en del av dynamiken i hennes arbete är att få vara med och utveckla bolagets fokus på interim management.

– Jag uppskattar vårt arbete med interim management och känner att delaktigheten i det projektet bidrar med mycket energi. Det är en spännande målgrupp att bygga relationer med och dialogerna genererar ofta ett djupare utbyte som intresserar mig. Seniora konsulter inom ledande positioner har i regel fler uppdrag att välja bland, och då blir det än mer betydelsefullt med en grundad kontakt. Jag ser fram emot att utveckla de delarna mer framöver. Till sist är rollen en fantastiskt bra matchning med min personlighet. Jag kommer till min rätt både arbetsmässigt och socialt – vilket gör att det känns helt rätt!, avslutar Rebecca.

Tre snabba med Rebecca

 

Hur skulle du beskriva arbetsmiljön på SJR?
– Organisationen genomsyras av en kultur med extremt högt i tak – det är ett inspirerande klimat med både skratt och professionellt arbete. Det sker parallellt, vilket skapar en unik dynamik. Jag är imponerad över att arbetsmiljön är exakt som Jessica (Regionchef i Stockholm) beskrev den på min första arbetsintervju, de har verkligen lyckats med visionen kring work balance.

Vilket är ditt hittills bästa minne under tiden på SJR?
– Alla var otroligt inkluderande och inbjudande från dag ett, det är mitt bästa minne!

Vad uppskattar du mest i ditt arbete som konsultchef?
– Att träffa rätt i mina sökningar efter kandidater, speciellt om det är en svår profil att hitta. När kunden kommer tillbaka efter slutförd tillsättning och berättar att personen är helt rätt i förhållande till deras behov – de stunderna gör mig alltid lite extra glad.

Fler nyheter

Event
Kompetensutveckling
4 april, 2024

Digital Föreläsning: Azra Osmancevic & Framtidssäkrat ledarskap

SJR presenterar stolt nästa talare i vår digitala föreläsningsserie — Azra Osmancevic, som gästar oss fredagen den 3/5 för att prata om framtidssäkrat ledarskap!
Event
Kompetensutveckling
27 februari, 2024

SJR Insights: Elaine Eksvärd och kraftfull kommunikation

Elaine Eksvärd, en framstående expert inom kommunikation, gästade SJR den 9 februari för en öppen digital föreläsning om kraftfull kommunikation som både ger energi men också värnar om den egna. Här delar vi med oss av några av lärdomarna och tipsen.
Möt våra medarbetare
Rekrytering
14 februari, 2024

IT rekrytering — en spännande utmaning

Christine Stamfeldt leder SJR:s erbjudande inom IT. Vi bad Christine dela med sig om vad som är speciellt och viktigt inom IT rekrytering, vad kandidaterna söker samt reflektioner kring ledarskap.