Emma Hultberg älskar att arbeta med människor, vilket gör att rollen som Talent Manager på SJR passar henne utmärkt. Hon har arbetat inom koncernen i fem år, men har även erfarenhet från att ha arbetat med kommunikation, journalistik och PR. Emmas välutvecklade förmåga att bjuda in till samtal är essentiell i arbetet på SJR.

SJR-Emma-Hultberg-rekrytering-talent-manager-webben-1

Talent Manager Emma Hultberg om nya arbetsförutsättningar, ett huvud på skaft och vikten av glädje på jobbet.

– Att arbeta som Talent Manager är ett drömjobb! Jag får ägna mina dagar åt att träffa och prata med intressanta och kompetenta människor. Det passar mig perfekt, berättar Emma.

Att hitta rätt person till rätt plats

Emmas arbete innefattar att proaktivt utöka och utveckla SJR:s kandidatnätverk, utifrån specifika kompetenser och personligheter som efterfrågas. Samtidigt underhåller hon nätverket och bygger långsiktiga relationer med marknadens talanger. I regel träffar hon mellan fyra och fem kandidater per dag, vilket gör det centralt att ha ett bra personminne; det är viktigt att hon kan matcha rätt kandidat till rätt uppdrag.

quote-green-right

Höjdpunkten i mitt arbete är att tillsätta rätt person på rätt plats, där alla parter är nöjda med resultatet. Det lyckas vi med genom att skapa förståelse för såväl kundens som kandidatens behov!

Emma Hultberg, Talent Manager

Med fokus på en avslappnad professionalitet 

En styrka Emma besitter är förmågan att skapa en avslappnad stämning under mötena. Ett avslappnat samtal ger en mer sanningsenlig bild av kandidaten, då det minskar nervositeten som annars kan uppstå vid intervjutillfällen.

– Jag brukar få höra att jag lämnar ett positivt avtryck hos mina kandidater – att de vågar vara sig själva under mötet. Det är väldigt roligt att höra och det sporrar mig till att fortsätta utveckla den egenskapen, berättar Emma.

Ett lösningsorienterat arbetssätt

I och med rådande pandemi har förutsättningarna för Emmas dagliga arbete förändrats, och numera sker mötena med kandidaterna digitalt istället för fysiskt. Trots omställningen är Emma positiv till hur SJR har hanterat omställningen.

– Till en början var det en utmaning att ha möten över video, då det var nytt för mig. Det ställer högre krav i digitala möten att vara professionell och bygga en relation. Jag är imponerad över hur bra det faktiskt går! Vårt lösningsorienterade arbetssätt underlättar för nya möjligheter, avslutar Emma.

Tre snabba med Emma

 

Hej, Emma! Hur är det att arbeta på SJR?
Det är inspirerande att arbeta på SJR! Miljön är entreprenöriell, varm och tillmötesgående – hos såväl chefer som medarbetare. Jag upplever att teamarbetet är det som har visat vägen mot framgången!

Vad får dig att må bra på jobbet?
Jag älskar att utvecklas. På SJR förespråkas frihet under ansvar och medarbetarna är högpresterande, jag trivs i den miljön.

Vilket är ditt bästa minne från SJR hittills?
Varje år har vi en SJR-gala, där priser för det gångna året delas ut. Det är alltid trevlig stämning och det är roligt när hela koncernen samlas på det sättet!

Fler nyheter

Nyheter
1 mars, 2023

SJR’s grundare Per Ogunro om drivkrafter, utmaningar och framgång

Från en trygg uppväxt i en välsituerad familj i Nigeria, till en uppväxt med tuffa förhållanden i Sverige med en ensamstående mamma. Vi har fått ett samtal med SJR’s grundare Per Ogunro, som med ödmjukhet och öppenhet berättar om hur sin uppväxt och idr...
Kompetensartiklar
Rekrytering
25 januari, 2023

Så förbereder du dig inför rekryteringstester

Är du redo för nästa utmaning? Har du kanske redan sökt en tjänst som känns lockande och som ett spännande nästa steg? Då är det snart dags för rekryteringstester. Det är ett vanligt förekommande inslag vid rekrytering och gynnsamt för såväl kandidat so...
Kompetensartiklar
Nyheter
Rekrytering
19 januari, 2023

Ett långtgående samarbete med Mitt Liv – för ökad inkludering och mångfald

Under våren 2022 genomförde SJR Executive Search en VD-rekrytering på uppdrag av ZeroMission, en av Sveriges ledande leverantörer av klimatkompensation, klimatberäkningar och analyser av klimatpåverkan.