Emma Hultberg älskar att arbeta med människor, vilket gör att rollen som Talent Manager på SJR passar henne utmärkt. Hon har arbetat inom koncernen i fem år, men har även erfarenhet från att ha arbetat med kommunikation, journalistik och PR. Emmas välutvecklade förmåga att bjuda in till samtal är essentiell i arbetet på SJR.

SJR-Emma-Hultberg-rekrytering-talent-manager-webben-1

Talent Manager Emma Hultberg om nya arbetsförutsättningar, ett huvud på skaft och vikten av glädje på jobbet.

– Att arbeta som Talent Manager är ett drömjobb! Jag får ägna mina dagar åt att träffa och prata med intressanta och kompetenta människor. Det passar mig perfekt, berättar Emma.

Att hitta rätt person till rätt plats

Emmas arbete innefattar att proaktivt utöka och utveckla SJR:s kandidatnätverk, utifrån specifika kompetenser och personligheter som efterfrågas. Samtidigt underhåller hon nätverket och bygger långsiktiga relationer med marknadens talanger. I regel träffar hon mellan fyra och fem kandidater per dag, vilket gör det centralt att ha ett bra personminne; det är viktigt att hon kan matcha rätt kandidat till rätt uppdrag.

quote-green-right

Höjdpunkten i mitt arbete är att tillsätta rätt person på rätt plats, där alla parter är nöjda med resultatet. Det lyckas vi med genom att skapa förståelse för såväl kundens som kandidatens behov!

Emma Hultberg, Talent Manager

Med fokus på en avslappnad professionalitet 

En styrka Emma besitter är förmågan att skapa en avslappnad stämning under mötena. Ett avslappnat samtal ger en mer sanningsenlig bild av kandidaten, då det minskar nervositeten som annars kan uppstå vid intervjutillfällen.

– Jag brukar få höra att jag lämnar ett positivt avtryck hos mina kandidater – att de vågar vara sig själva under mötet. Det är väldigt roligt att höra och det sporrar mig till att fortsätta utveckla den egenskapen, berättar Emma.

Ett lösningsorienterat arbetssätt

I och med rådande pandemi har förutsättningarna för Emmas dagliga arbete förändrats, och numera sker mötena med kandidaterna digitalt istället för fysiskt. Trots omställningen är Emma positiv till hur SJR har hanterat omställningen.

– Till en början var det en utmaning att ha möten över video, då det var nytt för mig. Det ställer högre krav i digitala möten att vara professionell och bygga en relation. Jag är imponerad över hur bra det faktiskt går! Vårt lösningsorienterade arbetssätt underlättar för nya möjligheter, avslutar Emma.

Tre snabba med Emma

 

Hej, Emma! Hur är det att arbeta på SJR?
Det är inspirerande att arbeta på SJR! Miljön är entreprenöriell, varm och tillmötesgående – hos såväl chefer som medarbetare. Jag upplever att teamarbetet är det som har visat vägen mot framgången!

Vad får dig att må bra på jobbet?
Jag älskar att utvecklas. På SJR förespråkas frihet under ansvar och medarbetarna är högpresterande, jag trivs i den miljön.

Vilket är ditt bästa minne från SJR hittills?
Varje år har vi en SJR-gala, där priser för det gångna året delas ut. Det är alltid trevlig stämning och det är roligt när hela koncernen samlas på det sättet!

Fler nyheter

Event
Kompetensutveckling
4 april, 2024

Digital Föreläsning: Azra Osmancevic & Framtidssäkrat ledarskap

SJR presenterar stolt nästa talare i vår digitala föreläsningsserie — Azra Osmancevic, som gästar oss fredagen den 3/5 för att prata om framtidssäkrat ledarskap!
Event
Kompetensutveckling
27 februari, 2024

SJR Insights: Elaine Eksvärd och kraftfull kommunikation

Elaine Eksvärd, en framstående expert inom kommunikation, gästade SJR den 9 februari för en öppen digital föreläsning om kraftfull kommunikation som både ger energi men också värnar om den egna. Här delar vi med oss av några av lärdomarna och tipsen.
Möt våra medarbetare
Rekrytering
14 februari, 2024

IT rekrytering — en spännande utmaning

Christine Stamfeldt leder SJR:s erbjudande inom IT. Vi bad Christine dela med sig om vad som är speciellt och viktigt inom IT rekrytering, vad kandidaterna söker samt reflektioner kring ledarskap.