Personalvetare med stort människointresse, såväl inom arbetet som privat. Liina Fagerberg drivs av relationer snarare än resultat och har passion för att hitta rätt matchning mellan kandidat och drömroll. Det är ett arbete som bygger på långsiktiga relationer och genuint engagemang – precis vad SJR står för, enligt Liina.

200902-SJR-Goteborg-Liina-Fagerberg_1-webben

Att bygga nätverk och arbeta proaktivt 

Sedan år 2015 arbetar Liina som Talent Manager på SJR i Göteborg. Hon är personalvetare i grunden med utbildning inom personal- och arbetslivsfrågor, något hon studerade tillsammans med ett par nuvarande kollegor. Innan hon anslöt sig till teamet på SJR arbetade hon hos en branschkollega i tio år med rekrytering av tjänster inom ekonomi – vilket har givit henne omfattande erfarenhet inom branschen. Liina valde nyligen att spendera ett av de gångna åren i Australien och uppskattar att det fanns en möjlighet att återgå till samma tjänst när hon återvände till Sverige.

– Fokuset inom min roll som Talent Manager ligger på att nätverka med kandidater – i största möjliga mån genom fysiska möten men även digitalt. Tanken med rollen är att jag ska bygga nätverk och intervjua proaktivt samt skapa relationer och coacha kandidater i deras arbetssökande medan konsultcheferna och rekryteringskonsulterna rekryterar till uppdrag. Samarbetet oss emellan är en självklarhet och av största vikt för att få till den absolut bästa matchningen mellan kandidat och uppdrag, inleder Liina.

Matchningen mellan kandidat och drömroll

Liina beskriver att hon har ett stort människointresse, vilket speglar hennes liv. Privat tycker hon att det är spännande att komma människor in på djupet för att förstå deras beteenden, tankar och förväntningar.

quote-green-right

I mitt arbete brinner jag för att hitta den perfekta matchningen

Liina Fagerberg, Talent Manager i region Väst

– Jag använder samma taktik i arbetslivet för att lyckas se människan bakom cv:t – det är en viktig del i att hitta rätt kandidat till rätt roll. I mitt arbete brinner jag för att hitta den perfekta matchningen, men även att kunna inspirera och coacha kandidater i ny vägriktning. Vi på SJR vill finnas där som ett bollplank och en partner som kan se olika ut genom karriärens faser. Arbetet bygger på väletablerad struktur, långsiktiga relationer och kvalitet, berättar Liina. 

En engagerande arbetsmiljö

De långsiktiga relationerna som SJR förespråkar skapar en djupare kontakt mellan samtliga parter – vilket i förlängningen bidrar till att det blir enklare att matcha rätt. Liina beskriver att mycket handlar om de små samtalen och goda relationer, men framför allt att teamet bakom är en framgångsfaktor, då de tillsammans ser till kundens och kandidatens bästa.

– Arbetsmiljön på SJR genomsyrar allt arbete vi gör. Alla är oerhört engagerade, vi stöttar varandra, har en inkluderande kultur och delar många skratt tillsammans på kontoret. De roligaste ögonblicken är när vi överträffar både kandidatens och kundens förväntningar och när det går i snabbt tempo. Framför allt då, men även annars, älskar jag den här branschen!, avslutar Liina.

Fler nyheter

Kompetensutveckling
Rekrytering
17 maj, 2024

SJR Insights: Fintech med Louise Grabo

Louise Grabo, generalsekreterare för Swedish FinTech Association, gästade SJR i april och delade insikter om Fintechbranschen i Sverige, hur den vuxit fram och ser ut samt möjligheter och utmaningar framåt. Här delar vi med oss av några av lärdomarna.
Event
Kompetensutveckling
4 april, 2024

Digital Föreläsning: Azra Osmancevic & Framtidssäkrat ledarskap

SJR presenterar stolt nästa talare i vår digitala föreläsningsserie — Azra Osmancevic, som gästar oss fredagen den 3/5 för att prata om framtidssäkrat ledarskap!
Event
Kompetensutveckling
27 februari, 2024

SJR Insights: Elaine Eksvärd och kraftfull kommunikation

Elaine Eksvärd, en framstående expert inom kommunikation, gästade SJR den 9 februari för en öppen digital föreläsning om kraftfull kommunikation som både ger energi men också värnar om den egna. Här delar vi med oss av några av lärdomarna och tipsen.