Carin Forséns karriär består av flera års yrkeserfarenhet inom rekryteringsbranschen. Hon är en engagerad person och hennes största passion är personlig utveckling och att få vara med och utveckla människor. Vi på SJR uppskattar Carins engagemang och med vår gedigna arbetsmetodik är det viktigt för oss att utvecklas och nå framgång tillsammans.

220406-SJR-Syd-rekrytering-konsult-carin-forsen-2-VALD-webben

– Jag brinner för personlig utveckling och att leda kandidaterna ut i arbetslivet är bland det bästa jag vet, jag vill att de ska få en trygg upplevelse från start. Själv har jag fått förmånen att gå en utbildning inom coachning, det är betydelsefullt för mig att min arbetsgivare är lyhörd och också ser värdet i personlig utveckling, inleder Carin.

Omfattande erfarenhet inom rekrytering

Carin har studerat Service Management med inriktning Retail på Lunds universitet, sedan valde hon att vidareutveckla sig med ytterligare en utbildning inom HR och rekrytering. Det beslutet resulterade i direktkontakt med rekryterings- och bemanningsbranschen.

– Efter min examen började jag arbeta heltid på ett bemanningsföretag och under tre års tid arbetade jag med bemanning inom både tjänstemannasektorn och arbetarsidan. Därefter gick jag vidare till ett bemannings- och rekryteringsföretag där jag hade en delad roll som rekryteringskonsult och konsultchef. Det gav omfattande erfarenhet inom rekrytering av olika roller, främst inom IT. Jag rekryterade alltifrån programmerare och traineer till säljchefer och medicintekniska ingenjörer, berättar Carin.

Rollen som konsultchef på SJR

Carin påbörjade sin roll som konsultchef hos oss på SJR i juni 2016. Här får hon nytta av sin tidigare ekonomiutbildning och kan samtidigt bredda sitt kontaktnät. Carins roll innefattar ansvar för drygt 20 konsulter och eftersom konsulterna är ute på uppdrag är det extra viktigt för henne att vara närvarande och tillgänglig.

– Jag brinner för konsultaffären och för coachingen under konsulternas uppdrag. Mitt mål är att skapa en öppen relation som är professionell och personlig på samma gång. Min tjänst är bred och innefattar både mötet med nya kandidater och kunskap om varierande företag och branscher. Här får jag även chans att arbeta med affärer, försäljning och ledarskap. Det är variationen som gör att jag trivs så bra.

quote-green-right

I och med rådande kandidatbrist anser jag att det är allt viktigare att tänka om och istället rekrytera mer på potential än tidigare.

Carin, konsultchef

Framtidsspaning och rekrytering på potential

Framtidsspaning är en självklarhet för oss på SJR, och att utvecklas i takt med marknadens krav och med kandidaternas och kundernas behov och önskemål i fokus.

– I och med rådande kandidatbrist anser jag att det är allt viktigare att tänka om och istället rekrytera mer på potential än tidigare. Det fungerar inte att vara gammalmodig och utgå från att en viss kompetens krävs för tjänsten. Nyfikenhet och vilja är mer betydelsefullt i dagsläget. På konsultsidan är företagen mer öppna för att ta in konsulter som vill utveckla sig. Fler företag behöver våga gå utanför sin comfort zone!, avslutar Carin.

Tre snabba med Carin

Hur ser du på SJR’s arbete med personlig utveckling?

– Jag tycker att SJR är lyhörda gentemot sina medarbetare, de lyssnar och är öppna för idéer. Jag har exempelvis efterfrågat en utveckling inom coaching och fått igenom min önskan. Min personliga utveckling gynnar även SJR!

Hur skulle du beskriva arbetsmiljön och kulturen?

– Vi har en öppen och tillåtande arbetsmiljö där alla anställda bryr sig om varandra på riktigt. Vi har en arbetskultur som grundar sig i att uppnå bästa möjliga resultat tillsammans. Jag upplever att jag har en inre vilja och att det är vi tillsammans på SJR som skapar den känslan.

Nämn tre fördelar med att vara konsult hos SJR

  1. Gedigen erfarenhet – som konsult får du möjlighet att arbeta med spännande uppdrag på företag i framkant
  2. Trygghet – som konsult har du förmånen att ha en konsultchef som är med och stöttar och bidrar till personlig utveckling
  3. Delat arbetsmiljöansvar med kunden – om du som konsult inte känner dig trygg med ett uppdrag finns det alltid utrymme för dialog och nya utmaningar! 

Fler nyheter

Event
Kompetensutveckling
27 februari, 2024

SJR Insights: Elaine Eksvärd och kraftfull kommunikation

Elaine Eksvärd, en framstående expert inom kommunikation, gästade SJR den 9 februari för en öppen digital föreläsning om kraftfull kommunikation som både ger energi men också värnar om den egna. Här delar vi med oss av några av lärdomarna och tipsen.
Möt våra medarbetare
Rekrytering
14 februari, 2024

IT rekrytering — en spännande utmaning

Christine Stamfeldt leder SJR:s erbjudande inom IT. Vi bad Christine dela med sig om vad som är speciellt och viktigt inom IT rekrytering, vad kandidaterna söker samt reflektioner kring ledarskap.
Hållbarhet
Kompetensutveckling
1 februari, 2024

SJR ett Karriärföretag 2024

Vi har glädjen att meddela att SJR har blivit utnämnt som ett Karriärföretag 2024!