”En kaffe med” är en intervjuserie där vi träffar intressanta personer som på olika sätt är en del av SJR’s nätverk. Vi träffar internt anställda, associerade konsulter och kunder för att lära känna dem, ta del av deras bästa tips samt få veta mer om varför de väljer att arbeta med SJR.
Vi träffade vår nyanställda konsult Susan Lindskog för en kaffe och pratade om vikten av förändringsarbete, vilken skillnad detta arbete gör för att få ut maximal nytta och effekt samt om vad som händer när man får med sig alla "på tåget"! Susan är idag på ett spännande uppdrag där hennes kompetens inom projektledning, förändringsledning och erfarenhet av olika branscher och bolag kommer till värdefull nytta för kunden.

Susan-Lindskog
Hur ser din bakgrund ut?

Utifrån ledorden förena, förenkla och förtydliga har jag under hela min karriär arbetat med förändringsledning och verksamhetsutveckling. Det började med mitt första sommarjobb där jag skulle skriva långa listor med teknisk dokumentation i form av rad efter rad med siffer- och bokstavskombinationer. Efter en stunds knappande på tangentbordet kom jag fram till ett sätt att göra det mer effektivt. Arbetet blev så mycket lättare och inte minst roligare. Dessutom gick det ju så mycket fortare.
Intresset att arbeta med processkartläggning väcktes nog några år senare när jag arbetade på ett företag som skulle införa ISO 9001. Vi skulle dokumentera våra arbetsprocesser och skapa arbetsinstruktioner och incidentrapporteringsmallar. Jag var såld!
Verksamhetsutveckling, processkartläggning och förändringsarbete skulle bli mitt kall.
I roller som t ex försäljningsadminstratör på ett kemiföretag, koordinator, projektledare och linjechef i telekombranschen har jag arbetat med verksamhetsutveckling och använt kommunikation som ett viktigt verktyg.

Idag är jag certifierad Prosci/ADKAR förändringsledare och arbetar som konsult sen lite mer än 5 år tillbaka. Jag har haft uppdrag i ett antal olika utvecklingsprojekt, alla med den gemensamma nämnaren att leveranserna inneburit IT-relaterade förändringar och mitt fokus har varit att engagera, motivera och involvera användarna.
Som icke-tekniker brinner jag för att jobba med ”the people side och technical change”. Nya tekniska förändringar och lösningar i all ära, men om inte användarna är med på banan blir det svårt att få en hållbar förändring.

Vad var det som gjorde att du valde att gå över till att jobba som konsult?

När jag jobbade i telekombranschen hade jag två saker på min "bucket list". Jag ville veta hur det var att jobba som konsult och jag var nyfiken på hur andra stora företag, som till exempel Ikea, jobbade. Jag har prickat av bägge! Jag är visserligen inte längre kvar på Ikea, men jag är fortfarande konsult.
Jag tror att det är min nyfikenhet och min projektledarsjäl som gör att jag trivs som konsult. Jag är nyfiken på nya verksamheter och jag tycker om att strukturera, se en början och ett slut, kunna leverera, bocka av och gå vidare till nya spännande uppgifter. Framför allt trivs jag i fasen där allt är okänt och snurrigt och jag får börja dra i trådar och bit efter bit förstå mer av verksamheten.

quote-green-right

Här finns ett driv och engagemang som tilltalar mig! Och en struktur och ett koncept som erbjuder en trygg anställning.

Vad är det som gör att du är ansluten till SJR?

Jag kom i kontakt med SJR för att jag blev tipsad om att ni sökte förändringsledare. Jag träffade Malin och fick en inblick i företaget och kulturen och jag blev snabbt övertygad om att det var till SJR jag skulle om jag skulle byta konsultfirma. Här finns ett driv och engagemang som tilltalar mig! Och en struktur och ett koncept som erbjuder en trygg anställning.

Vilka är dina bästa karriärtips?

Var nyfiken! Nätverka! Nätverka! Nätverka!

Vad tror du är nyckeln till en lyckad rekrytering?

Som i all lyckad kommunikation; öppenhet, ärlighet och ömsesidig respekt och nyfikenhet. Att det känns bra i magen. För alla parter.

När jag inte jobbar gillar jag att…

...driva förändringsprojekt hemma! Med hus, trädgård, man och två barn finns det alltid nått att göra, planera eller drömma om. Just nu laddar vi inför en kommande Londonresa. Vi laddar genom att plöja alla Harry Potterfilmerna och fundera ut hur vi ska hinna med allt vi vill göra - Ett projekt i sig bara det!

Tillsist, hur dricker du ditt kaffe?

Svart och starkt!

Fler nyheter

Event
Kompetensutveckling
4 april, 2024

Digital Föreläsning: Azra Osmancevic & Framtidssäkrat ledarskap

SJR presenterar stolt nästa talare i vår digitala föreläsningsserie — Azra Osmancevic, som gästar oss fredagen den 3/5 för att prata om framtidssäkrat ledarskap!
Event
Kompetensutveckling
27 februari, 2024

SJR Insights: Elaine Eksvärd och kraftfull kommunikation

Elaine Eksvärd, en framstående expert inom kommunikation, gästade SJR den 9 februari för en öppen digital föreläsning om kraftfull kommunikation som både ger energi men också värnar om den egna. Här delar vi med oss av några av lärdomarna och tipsen.
Möt våra medarbetare
Rekrytering
14 februari, 2024

IT rekrytering — en spännande utmaning

Christine Stamfeldt leder SJR:s erbjudande inom IT. Vi bad Christine dela med sig om vad som är speciellt och viktigt inom IT rekrytering, vad kandidaterna söker samt reflektioner kring ledarskap.