Scanfil är en global elektroniktillverkare och del av en större koncern. De är en av de största i Norden inom sitt område och har en arbetsstyrka på drygt 150 medarbetare. Företaget expanderar i snabb takt och i sin tillväxtfas valde de att anlita oss på SJR som rekryteringspartner. Deras vd Carl-Johan Forsberg berättar om rekryteringen av Scanfils nya HR Manager och Finance Manager.

sjr-scanfil-rekrytering-konsult

Hybridroll inom HR och löneansvar

Avseende rekryteringen av en HR Manager presenterade Scanfil en utmanande kravprofil; de ville ha en person som kunde hantera både löner och vara HR-ansvarig. Kundens anspråk var tydligt och vi på SJR tog oss an utmaningen att rekrytera den efterfrågade hybridrollen. Efter noggrann search av vårt omfattande kandidatnätverk kunde vi ro projektet i land; kort därpå anställdes Fredrik, Scanfils nya HR-chef med löneansvar.

– Vi hade en speciellt svår ursprungsprofil på vår HR manager och var på väg att ändra oss för att lyckas, men SJR klarade av utmaningen och kunde presentera en kandidat som stämde perfekt med vår kravprofil. De förstod vårt behov och hade ett proaktivt tillvägagångssätt. Jag tycker att processen gick smidigt överlag och vi är väldigt nöjda med resultatet. Fredrik har redan genomfört förändringar som ingen hade tänkt på innan, han har nytänkande idéer och åsikter som bidrar till vår verksamhet. Även Madeleine har kommit in perfekt i teamet och bidragit väldigt mycket med sin kunskap, struktur och erfarenhet. Framför allt passar båda två som handen i handsken i vår företagskultur, vilket är minst lika viktigt för oss, berättar Carl-Johan.

quote-green-right

SJR kan både ekonomi och HR, det avgjorde valet till viss del.

Carl-Johan, vd på Scanfil

Rekrytering inom ekonomi och HR

Utifrån tre relevanta aktörer föll valet på oss, något vi är tacksamma och stolta över. Uppdraget bestod som tidigare nämnt i att rekrytera två roller som är betydande för verksamhetens utveckling. Utöver Fredrik rekryterades även företagets nya Finance Manager.

– SJR kan både ekonomi och HR, det avgjorde valet till viss del. Det var dessutom fördelaktigt att välja en rekryteringspartner för båda rekryteringarna, de lärde känna vår kultur och kunde se till helheten. Båda personerna som rekryterades passar klockrent i vår företagskultur!, avslutar Carl-Johan.

Fler nyheter

Event
Kompetensutveckling
4 april, 2024

Digital Föreläsning: Azra Osmancevic & Framtidssäkrat ledarskap

SJR presenterar stolt nästa talare i vår digitala föreläsningsserie — Azra Osmancevic, som gästar oss fredagen den 3/5 för att prata om framtidssäkrat ledarskap!
Event
Kompetensutveckling
27 februari, 2024

SJR Insights: Elaine Eksvärd och kraftfull kommunikation

Elaine Eksvärd, en framstående expert inom kommunikation, gästade SJR den 9 februari för en öppen digital föreläsning om kraftfull kommunikation som både ger energi men också värnar om den egna. Här delar vi med oss av några av lärdomarna och tipsen.
Möt våra medarbetare
Rekrytering
14 februari, 2024

IT rekrytering — en spännande utmaning

Christine Stamfeldt leder SJR:s erbjudande inom IT. Vi bad Christine dela med sig om vad som är speciellt och viktigt inom IT rekrytering, vad kandidaterna söker samt reflektioner kring ledarskap.