Scanfil är en global elektroniktillverkare och del av en större koncern. De är en av de största i Norden inom sitt område och har en arbetsstyrka på drygt 150 medarbetare. Företaget expanderar i snabb takt och i sin tillväxtfas valde de att anlita oss på SJR som rekryteringspartner. Deras vd Carl-Johan Forsberg berättar om rekryteringen av Scanfils nya HR Manager och Finance Manager.

sjr-scanfil-rekrytering-konsult

Hybridroll inom HR och löneansvar

Avseende rekryteringen av en HR Manager presenterade Scanfil en utmanande kravprofil; de ville ha en person som kunde hantera både löner och vara HR-ansvarig. Kundens anspråk var tydligt och vi på SJR tog oss an utmaningen att rekrytera den efterfrågade hybridrollen. Efter noggrann search av vårt omfattande kandidatnätverk kunde vi ro projektet i land; kort därpå anställdes Fredrik, Scanfils nya HR-chef med löneansvar.

– Vi hade en speciellt svår ursprungsprofil på vår HR manager och var på väg att ändra oss för att lyckas, men SJR klarade av utmaningen och kunde presentera en kandidat som stämde perfekt med vår kravprofil. De förstod vårt behov och hade ett proaktivt tillvägagångssätt. Jag tycker att processen gick smidigt överlag och vi är väldigt nöjda med resultatet. Fredrik har redan genomfört förändringar som ingen hade tänkt på innan, han har nytänkande idéer och åsikter som bidrar till vår verksamhet. Även Madeleine har kommit in perfekt i teamet och bidragit väldigt mycket med sin kunskap, struktur och erfarenhet. Framför allt passar båda två som handen i handsken i vår företagskultur, vilket är minst lika viktigt för oss, berättar Carl-Johan.

quote-green-right

SJR kan både ekonomi och HR, det avgjorde valet till viss del.

Carl-Johan, vd på Scanfil

Rekrytering inom ekonomi och HR

Utifrån tre relevanta aktörer föll valet på oss, något vi är tacksamma och stolta över. Uppdraget bestod som tidigare nämnt i att rekrytera två roller som är betydande för verksamhetens utveckling. Utöver Fredrik rekryterades även företagets nya Finance Manager.

– SJR kan både ekonomi och HR, det avgjorde valet till viss del. Det var dessutom fördelaktigt att välja en rekryteringspartner för båda rekryteringarna, de lärde känna vår kultur och kunde se till helheten. Båda personerna som rekryterades passar klockrent i vår företagskultur!, avslutar Carl-Johan.

Fler nyheter

Kompetensartiklar
Rekrytering
25 januari, 2023

Så förbereder du dig inför rekryteringstester

Är du redo för nästa utmaning? Har du kanske redan sökt en tjänst som känns lockande och som ett spännande nästa steg? Då är det snart dags för rekryteringstester. Det är ett vanligt förekommande inslag vid rekrytering och gynnsamt för såväl kandidat so...
Kompetensartiklar
Nyheter
Rekrytering
19 januari, 2023

Ett långtgående samarbete med Mitt Liv – för ökad inkludering och mångfald

Under våren 2022 genomförde SJR Executive Search en VD-rekrytering på uppdrag av ZeroMission, en av Sveriges ledande leverantörer av klimatkompensation, klimatberäkningar och analyser av klimatpåverkan.
Executive Search
Kundstory Executive Search
8 december, 2022

VD-rekrytering till ZeroMission

Under våren 2022 genomförde SJR Executive Search en VD-rekrytering på uppdrag av ZeroMission, en av Sveriges ledande leverantörer av klimatkompensation, klimatberäkningar och analyser av klimatpåverkan.