Cecilia Alm är HR specialist och har jobbat som konsult på Cake via SJR i två år. För Cecilia har skiftet till konsult varit en fantastisk upplevelse som gett henne spännande möjligheter för kompetensutveckling och erfarenhet inom en snabbfotad tillväxtarena med internationell kontext samtidigt som hon haft SJR som trygg partner i ryggen. Cecilia noterar att det har varit extra värdefullt att jobba som konsult tidigt i karriären då hon fått utvecklas snabbt, stärkt sin kompetens och byggt upp en mer konkurrenskraftig profil.

SJR Professionals Choice Through Life – HR konsult

Varför valde du att börja jobba som konsult?

– Det som lockade var just att det var en spännande tjänst och bolag och en möjlighet att utveckla min kompetens inom HR. Jag ville växa i min expertis och jobba i en miljö där jag fick fler möjligheter att lära mig mer både inom HR funktionen men även inom en ny bransch. Det var snabbt tydligt att jag även skulle få ta del av ett tryggt och fint partnerskap med SJR.

Sen känns det inte som en stor skillnad i anställningsform egentligen, vilket är fantastiskt i sig. Jag känner ingen skillnad i upplevelse eller behandling på jobbet eller med mitt team. Det är ingen som tänker på att jag är konsult och inte fastanställd, utan vi är alla kollegor. Sedan har jag även kollegor och en bra arbetsgivare i SJR, där jag dessutom får ta del av ytterligare fina möjligheter för lärande och karriärutveckling, coachning, bra förmåner och ett stort nätverk.

Det har varit över förväntan, och ett jättebra sätt att få erfarenhet.

Hur är det att vara konsult på SJR?

– Det har varit toppen! Min konsultchef Gustav är fantastiskt närvarande, vi ses och hörs regelbundet, och han kollar av läget och att allt är bra med jämna mellanrum. Jag känner mig omhändertagen och stöttad, och vet att han snabbt finns tillgänglig om det skulle vara något. Även fint samarbetet med Marcus, som är kundansvarig; inte minst då han har en bra relation med uppdragsgivaren och proaktivt håller kontakten med Cake och har bra koll på läget. Uppskattar att det är ett tryggt och smidigt samarbete, ända ner till administration såsom tidsrapportering funkar allt bra och smidigt. Det har verkligen varit en toppenupplevelse att samarbeta med SJR.

Jag uppskattar också SJR relationerna och möjligheterna, som man får utöver de som finns på arbetsplatsen. Exempelvis föreläsningarna, aktiviteter med andra konsulter och SJR kollegor, julbord, med mera. SJR skapar möjligheter för denna typ av nätverkande och utbyte vilket gör att jag känner mig inkluderad i ett större sammanhang.

Jag upplever en stor trygghet med SJR i ryggen, vilket är otroligt värdefullt och känns riktigt bra. Det har gjort det lättare att våga hoppa in i techbranschen, som är snabbrörlig och föränderlig, när jag vet att jag har ett etablerat och tryggt bolag som stöttar mig.

Vad tycker du mest om med att vara HR konsult?

– Att jobba med HR på Cake är både roligt och spännande, inte minst givet att det är ett nytänkande tillväxtbolag inom tech som dessutom driver en internationell verksamhet. Det finns alltid nya områden, projekt och möjligheter för utveckling.

Det händer så mycket inom företaget, HR, tech, tillväxtarenan, nya marknader, osv. Det har bidragit till att jag har fått växa och utvecklas på många sätt, vilket har varit toppen och det jag var ute efter.

HR teamet på Cake är litet men har ett varierat och intressant ansvar, även internationellt. Hela teamet och varje medarbetares olika styrkor fångas upp och uppmuntras. Jag har fått jobba med och prova på olika aspekter av HR, exempelvis rekrytering och administration, men också fördjupat min kunskap i renodlat HR. Under mina två år på Cake har min roll utvecklats från att främst vara administratör i början, till att bli generalist och nu senast operation specialist där jag får möjlighet att jobba med projektledning och hantering inom operations i stort.

Jag har lärt mig otroligt mycket om HR och branschen på kort tid. Jag har förmånen att jobba med jätteintressanta och kompetenta människor. Det är ett spännande bolag, med bra tempo och där jag får växa med ansvar och vara med på en riktig resa.

Vad ser du för utvecklingar inom HR?

– Vi jobbar mycket med olika nya system och lösningar som kan spara teamet tid, men som också kräver andra arbetssätt eller uppdaterade processer. Exempelvis i samband med onboarding, medarbetarundersökningar, utvecklingssamtal, lön, osv.

Det är både spännande och en bra möjlighet att få lära sig om och bidra till den digitala utvecklingen inom HR funktionen. Jag får direkt ta del av hur den digitala utvecklingen kan gynna HR funktionen och företagets verksamhet. Det är även riktigt kul att det läggs resurser på HR. Det är så mycket mer än administration, det finns många sätt där HR kan bidra till företagets mål. Vilket betyder att det finns mycket att lära sig och många sätt för mig att fortsätta utveckla min kompetens och växa i min karriär.

Vad har du för råd till andra som är intresserade av att jobba som HR konsult?

– Ta chansen och sök! Jag rekommenderar varmt att testa att jobba som konsult. Det är en fantastisk möjlighet för nya erfarenheter, att få prova på vilka miljöer man passar bäst i och vad man vill vidareutvecklas inom. Som konsult får man lära sig otroligt mycket på kort tid. Jag har haft förmånen att komma väldigt långt i min kompetensutveckling i samband med min roll som HR-konsult. Det är toppen på CV:t och världens skjuts på karriärstegen. Dessutom har man SJR som en fantastisk partner och trygg arbetsgivare i ryggen.

När jag och Marcus kom i kontakt med Cecilia för detta uppdrag tyckte vi det kändes helt rätt. Hon hade dels en god förståelse för HR-arbete generellt, men i synnerhet en stark personlig lämplighet som präglades av nyfikenhet, utvecklings-tänkande och ”can do”-inställning. Jag är väldigt glad att få samarbeta med Cecilia, vi kommer bra överens och det är alltid väldigt trevligt och givande när vi ses och följer upp samarbetet. Dessutom är hon verksam i ett i mitt tycke väldigt spännande bolag, som är både nytänkande, internationellt och hållbarhetsorienterat – faktorer som jag tror är tilltalande för många på dagens arbetsmarknad. 

— Gustav Kendel,
Konsultchef på SJR

Fler nyheter

Event
Kompetensutveckling
4 april, 2024

Digital Föreläsning: Azra Osmancevic & Framtidssäkrat ledarskap

SJR presenterar stolt nästa talare i vår digitala föreläsningsserie — Azra Osmancevic, som gästar oss fredagen den 3/5 för att prata om framtidssäkrat ledarskap!
Event
Kompetensutveckling
27 februari, 2024

SJR Insights: Elaine Eksvärd och kraftfull kommunikation

Elaine Eksvärd, en framstående expert inom kommunikation, gästade SJR den 9 februari för en öppen digital föreläsning om kraftfull kommunikation som både ger energi men också värnar om den egna. Här delar vi med oss av några av lärdomarna och tipsen.
Möt våra medarbetare
Rekrytering
14 februari, 2024

IT rekrytering — en spännande utmaning

Christine Stamfeldt leder SJR:s erbjudande inom IT. Vi bad Christine dela med sig om vad som är speciellt och viktigt inom IT rekrytering, vad kandidaterna söker samt reflektioner kring ledarskap.