Den 9 februari 2024 gästades vi på SJR av Elaine Eksvärd, en framstående expert inom kommunikation, för en öppen digital föreläsning om att förstå och förbättra kommunikationens kraft. Elaine pratade om vikten av kraftfull kommunikation som både ger energi men också värnar om den egna och delade med sig av flera verktyg och tips.

Föreläsningen "Kraftfull kommunikation" bjöd på insikter och kunskaper om kommunikationens betydelse, nya tankesätt och massor av bra energi. Vi tar med oss en hel del lärdomar och reflektioner samt verktyg som är relevanta i alla delar av livet och i olika relationer. Vi utforskande bland annat att energikapital och energiförvaltning, hjälpmedel för att nå våra mål och nå ut med vårt budskap, utmaningar och uppmaningar, vikten av att börja om och värdet av bra energi på arbetsplatsen.

Elaine Eksvärd kommunikation SJR

Några lärdomar från föreläsningen

Energikapital och energiförvaltning

Vår valuta är energi. Hur och vad vi säger påverkar hur vi känner, och hur vi känner ger eller tar energi och kraft. Vi har ett ansvar för att inte stjäla andras energi men också skydda vår egen. Det finns olikheter i hur vi tankar energi (inklusive beroende på om personen är introvert, extrovert eller ambivert). Hur arbetsplatsen ser ut påverkar energi och prestation. Varenda medarbetares valuta är energi, och hur detta förvaltas är en nyckelfaktor till att lyckas. Viktigt att fråga och utvärdera vad som tar energi och vad som ger dig energi, från chefer, medarbetare och arbetsplatsen i stort. Men också titta inåt, på vilka tendenser vi själva har som tar andras energi. Fokusera på och dra in mer av det positiva, och minimera det negativa. Ledare har även ett viktigt ansvar att förvalta medarbetarnas energi väl, inte minst för att skapa en bra företagskultur samt produktivitet.

Exponera målen

Studier visar på 42% ökad sannolikhet att nå dina mål om du skriver ner och gör dem synliga. Det finns ett värde i att skylta de uppmaningar och mål vi vill nå och dagligen se och påminnas om dem. Engagera medarbetarna i detta. Använd med fördel detta verktyg även hemma.

Sluta inte utvecklas och ta itu med konflikter

Var en fortsättare, gör inte bara som det alltid varit. Ge andra en chans att utvecklas genom att vara konstruktiv och ge dem feedback. Konflikter märks av och påverkar hela omgivningen, ta itu med dem. Både ledare och medarbetare har en roll i att lyfta och lösa konflikter (stora som små skav) och uppmuntra till kommunikation. Nyttja kommunikation som ett lösningsorienterat verktyg, istället för passiv aggressivitet. Hjälp andra att växa.

Det är en investering att vara snäll

Att människor ska må bra på jobbet är inte bara mjuka värden, det är kommersiella värden. Bra energi och mentorskap är (och bör vara) en enorm tillgång och källa till kunskap och kraft på en arbetsplats. Detta gäller såväl ledare som medarbetare. Det är en investering att vara snäll, däremot kostar det att vara dum. Vi har inte råd med människor som trycker ner andra på arbetsplatsen eller skapar en dålig miljö. Det kostar i ekonomi, kompetens och energi. Vi förlorar medarbetare på grund av detta, vilket kostar företaget i pengar och kunskap. Ett bra sätt att utvärdera om en arbetsplats är bra eller dålig är att titta på hur hög personalomsättningen är (även om det finns olikheter beroende på bransch). Räkna ut kostnader i Elaines personalomsättningskalkylator (baserat på en Cision studie).

Key takeaways och tips:

  1. Identifiera utmaningarna och därefter uppmaningarna.
  2. Vårda din energi — Reflektera över ditt energikapital och din energibudget. Vad/vilka tar eller ger energi? Hur fördelar vi bättre vår energi till alla delar av livet?
  3. Börja om — Ibland går det inte bra i ett första möte eller samarbete. Det finns ett enormt värde i att säga ”kan vi börja om” och försöka igen med målet att skapa en bättre relation.
  4. Budskapet är fokuset — Det är ditt budskap som bör stå i fokus. Budskapet ska inte ut, det ska in. Ge plats till ditt budskap och skapa engagemang runt det.
  5. Autenticitet är kritiskt — Att vara autentisk är det allra viktigaste för kommunikation och ledarskap.
  6. Mentorskap — Sträva efter en arbetskultur av mentorskap, inte elitism. En erfaren medarbetare ska aldrig göra andra medarbetare tysta utan frågvisa. En mentor ska aldrig agera en energitjuv utan ett kraftverk till arbetskraften.

Stort tack till vår gästföreläsare Elaine för en fantastisk, inspirerande och engagerande föreläsning! Stort tack också till alla som var med och bidrog till diskussionerna.

Om föreläsaren

Elaine Eksvärd är en framstående expert inom retorik och kommunikation. Det har alltid varit mer än bara teori för Elaine – det handlar om att hjälpa människor att förstå varandra bättre. Hon kombinerar skarp insikt med anekdoter från sitt eget liv, vilket gör hennes råd både praktiska och närvarande. Elaine har en unik förmåga att göra retorik och dess verktyg tillgänglig för alla. Hon talar om vikten av att kommunicera med hjärta och hjärna. Elaine har länge varit en trygg stämma i medievärlden när det gäller retorik och utseddes till "Årets talare" 2016. Hon är även en bästsäljande författare till flera böcker, bland annat Härskarteknik och Snacka Snyggt.

Om serien

SJR:s digitala föreläsningsserie djupdyker i olika ämnen för att bättre förstå framtidens utmaningar, möjligheter och utveckling som kan komma att förändra vårt sätt att jobba eller leda. Eventen är kostnadsfria och öppna för alla via anmälan. Hör gärna av dig om du är intresserad av att bli kontaktad gällande framtida föreläsningar. 

Insights lärande kompetensutveckling ledarskap

Fler nyheter

Event
Kompetensutveckling
4 april, 2024

Digital Föreläsning: Azra Osmancevic & Framtidssäkrat ledarskap

SJR presenterar stolt nästa talare i vår digitala föreläsningsserie — Azra Osmancevic, som gästar oss fredagen den 3/5 för att prata om framtidssäkrat ledarskap!
Möt våra medarbetare
Rekrytering
14 februari, 2024

IT rekrytering — en spännande utmaning

Christine Stamfeldt leder SJR:s erbjudande inom IT. Vi bad Christine dela med sig om vad som är speciellt och viktigt inom IT rekrytering, vad kandidaterna söker samt reflektioner kring ledarskap.
Hållbarhet
Kompetensutveckling
1 februari, 2024

SJR ett Karriärföretag 2024

Vi har glädjen att meddela att SJR har blivit utnämnt som ett Karriärföretag 2024!