Kandidater är idag hett uppvaktade och ofta delaktiga i fler rekryteringsprocesser samtidigt. Vi på SJR har identifierat en trend på marknaden och det är tydligt att lojaliteten mot ett signat anställningsavtal inte alltid trumfar ett annat erbjudande. Erbjudandet kan komma från andra organisationer men även att nuvarande arbetsgivare tar action för att få behålla sin medarbetare genom att erbjuda nya villkor och/eller utökat ansvar. Vad kan då arbetsgivare göra för att minska risken för att kandidaten säger upp sig före startdatum?

SJR-preboarding-rekrytering-kandidat

Preboarding; steget före introduktionen

De flesta företag vi möter har en väl utarbetad plan för onboarding och introduktion av nyanställda, det vi dock ser är att många missar steget före introduktion; preboarding. Att ha en plan för preboarding kan vara avgörande för om din nyrekryterade medarbetare avstår andra erbjudanden eller inte. Se det som en del av ert employer brand och förmedla en känsla av stolthet och engagemang från första stund.

quote-green-right

Målet med preboarding är att knyta sin nya medarbetare närmare under tiden som löper mellan signering och startdatum.

Målet med preboarding är att knyta sin nya medarbetare närmare under tiden som löper mellan signering och startdatum. Preboardingen innebär inte att den nyanställda ska utföra arbete däremot kan aktiviteter av mer social och informativ karaktär vara mycket viktiga för att skapa en närmare relation innan det faktiska startdatumet.

Exempel på preboarding-aktiviteter

  • Bjud in till fredagsfikat, kontorets AW, sommarfesten eller frukostminglet
  • Bjud in till utbildningstillfällen, seminarier eller föreläsningar
  • Bjud in till kvartals-/månadsmöten
  • Närmaste chef håller kontakt via mejl eller telefon vid något/några tillfällen
  • Bjud in till lunch med närmaste arbetsteamet
  • Be alla medarbetare att connecta med den nyanställda på LinkedIn
  • Skicka en grattishälsning och/eller en blomma om personen fyller år innan startdatumet 🌺

Preboardingaktiviteter startas med fördel direkt efter att kandidaten signerat anställningsavtalet. Det första intrycket är betydande och med preboarding kan ni ge era nyanställda en bra start på företaget, redan innan första arbetsdagen.

Fler nyheter

Kompetensutveckling
20 september, 2023

SJR Insights: AI med Danica Kragic

SJR gästades av Danica Kragic, en av världens ledande forskare och experter inom artificiell intelligens, robotik och maskininlärning. Kontinuerligt lärande och att fördjupa vår kunskap inom AI är viktigt för oss på SJR. Vi tar med oss en hel del insigh...
Event
Kompetensutveckling
8 september, 2023

Digital Föreläsning med Nicholas Fernholm

SJR presenterar med stolthet vår nästa talare i vår digitala föreläsningsserie — Nicholas Fernholm, som gästar oss fredagen den 22/9 för att prata om AI!
Konsult
Möt våra medarbetare
Rekrytering
25 augusti, 2023

“SJR följer med hela yrkeslivet”

Lisa Wiklund är en av personerna som vi har följt genom livet och vår resa sträcker sig tillbaka till 1996 då hon började hos oss som HR-konsult. Sedan dess har hon varit såväl rekryteringskonsult som kund, och även rådgivare på senare år. D