Tänk om det är så att vi måste tänka om? Den 9 mars bjöd vi på SJR in till en digital lunchföreläsning tillsammans med Svante Randlert. Svante är en av Nordens mest anlitade föreläsare och håller omkring 150 föredrag per år inom ämnet att attrahera, engagera och utveckla rätt medarbetare till rätt plats. Där ledarskapet handlar om att leda för att skapa. Under 60 inspirerande minuter fick vi ta del av hans tänkvärda ord och tankar kring morgondagens viktigaste framgångsfaktorer.

210309-SJR-Svante-Randlert-digitalt-event-forelasning

I mars 2020 släppte Svante sin bok “Drömledarskapet”. Trots att det var innan pandemin hade spridit sig i Sverige siade innehållet i boken om många av de förändringar inom ledarskap vi nu har sett under det gångna året. Föreläsningen tog därmed fäste vid hur det kommer att se ut efter pandemin, post-covid, och vilka faktorer som blir mest betydelsefulla i det nya samhället. Tiden är ständigt föränderlig – därför måste vi förändras med den. 

 

För att summera föreläsningen vill vi belysa fyra tankeväckare från Svante. 

  • Utan spaning, ingen aning 

Om du inte spanar på det som sker runt omkring, kanske du inte har någon aning. Du kan inte lösa nya problem på gammal information – lärande är reflektion mellan input och output. Lärandet kommer att utgöra kärnan av hur konkurrenskraftig en individ eller organisation är.  

 

  • Leda för att skapa 

Ordet skapa är centralt i ledarskap. Du måste leda för att skapa och det vi vill skapa är lag – först då får vi individer som arbetar med jaget för laget. Ett uttryck som Svante skickade med under den här punkten är även skapa och skava – vi behöver skav för att kunna skapa och ta tillvara på den utvecklingspotential som finns. Det viktigaste ordet kring ledarskap framöver är vi. 

 

  • Glöm inte bort heart count 

När du pratar om head count – glöm inte bort heart count. Är människorna inom organisationen likgiltiga eller engagerade? Har de ett hjärta som klappar för det som ska göras? Organisationen kommer inte må bra om inte människorna mår bra och tvärtom – om ledningen bryr sig om människorna kommer de bry sig om organisationens drömmar. 

 

  • Tänk om det är så att vi måste tänka om 

Det som har tagit dig hit, kanske inte är det som tar dig dit. Svante diskuterade huruvida olika branscher kommer att finnas kvar efter corona och hur definitionen av en arbetsplats kommer att förändras. Hans key takeaway är att det kanske är så att vi måste tänka om. Efter pandemin kommer det exempelvis att behövas hybrida mötesplatser där medarbetarna kan skapa och skava tillsammans. 

quote-green-right

Och till sist – det är lärandet som gör oss konkurrenskraftiga när det som en gång var nödvändigt blir onödvändigt och det som tidigare var hållbart blir ohållbart

Svante Randlert

Vi riktar ett stort grattis till Thomas, Anette och Li som vann utlottningen av Svantes bok “Drömledarskapet”. Vi tackar Svante ödmjukast för de insiktsfulla orden och för ett tankeväckande föredrag!

Fler nyheter

Event
Kompetensutveckling
4 april, 2024

Digital Föreläsning: Azra Osmancevic & Framtidssäkrat ledarskap

SJR presenterar stolt nästa talare i vår digitala föreläsningsserie — Azra Osmancevic, som gästar oss fredagen den 3/5 för att prata om framtidssäkrat ledarskap!
Event
Kompetensutveckling
27 februari, 2024

SJR Insights: Elaine Eksvärd och kraftfull kommunikation

Elaine Eksvärd, en framstående expert inom kommunikation, gästade SJR den 9 februari för en öppen digital föreläsning om kraftfull kommunikation som både ger energi men också värnar om den egna. Här delar vi med oss av några av lärdomarna och tipsen.
Möt våra medarbetare
Rekrytering
14 februari, 2024

IT rekrytering — en spännande utmaning

Christine Stamfeldt leder SJR:s erbjudande inom IT. Vi bad Christine dela med sig om vad som är speciellt och viktigt inom IT rekrytering, vad kandidaterna söker samt reflektioner kring ledarskap.