Det finns många goda exempel på hur företag kan introducera nya medarbetare via digital onboarding. Låt dig inspireras av hållbara metoder, verktyg och digitala lösningar – vi har samlat en rad olika tips i vår senaste artikel!

SJR-digital-onboarding-medarbetare-webben

Inspiration för digital onboarding

  • Spela in introduktionsfilmer – låt VD eller ledning skicka en hälsning till nyrekryterade konsulter för att öka gemenskapen
  • Inkludera nya konsulter genom att låta dem skicka en videopresentation av sig själva
  • Spela in korta instruktionsfilmer för verktyg, processer och plattformar
  • Nyttja dagens tillgång av videoplattformar – Microsoft Teams, Google Hangouts Meet och Whereby är några exempel på välfungerande plattformar
  • Använd skärmdelning för att säkerställa en högkvalitativ onboarding på distans
  • Digitala formulär kan med fördel användas under alla delar av en arbetsprocess – innan, under och efter
  • Digitala plattformar för onboarding möjliggör ett automatiserat informationsflöde för viktiga dokument
  • Genomför relationsbyggande aktiviteter genom digital fika och lunch, något som tryggar nya konsulters tillvaro på företaget

Hur gör ni för att introducera nya medarbetare på distans? Diskutera gärna med din kontaktperson på SJR för att se över potentiella möjligheter tillsammans!

quote-green-right

Det krävs mod att våga förändra, och förändring är en förutsättning för att överleva dagens rådande situation. Tillsammans tar vi oss an vågen.

SJR.

Fler nyheter

Event
Kompetensutveckling
4 april, 2024

Digital Föreläsning: Azra Osmancevic & Framtidssäkrat ledarskap

SJR presenterar stolt nästa talare i vår digitala föreläsningsserie — Azra Osmancevic, som gästar oss fredagen den 3/5 för att prata om framtidssäkrat ledarskap!
Event
Kompetensutveckling
27 februari, 2024

SJR Insights: Elaine Eksvärd och kraftfull kommunikation

Elaine Eksvärd, en framstående expert inom kommunikation, gästade SJR den 9 februari för en öppen digital föreläsning om kraftfull kommunikation som både ger energi men också värnar om den egna. Här delar vi med oss av några av lärdomarna och tipsen.
Möt våra medarbetare
Rekrytering
14 februari, 2024

IT rekrytering — en spännande utmaning

Christine Stamfeldt leder SJR:s erbjudande inom IT. Vi bad Christine dela med sig om vad som är speciellt och viktigt inom IT rekrytering, vad kandidaterna söker samt reflektioner kring ledarskap.