Har du insikt i att du kan träna dig till en positiv eller negativ attityd? Den 24 september bjöd vi på SJR in till en digital lunchföreläsning tillsammans med inspiratören Christina Stielli. Christina är författare, organisationsutvecklare och föreläsare – just nu högaktuell med sina tankar kring arbetsglädje i relation till en pandemi. Under en fullmatad timme fick vi äran att lyssna till hennes insikter, intressant forskning inom ämnet och värdefulla tankeställare.

webben-2-210924-SJR-Christina-Stielli

Föreläsningen berörde olika delar såsom motivation, utmaningar och förändring. I det stora hela handlade det om livet och hur vi väljer att hantera det. Christina utgick även från perspektivet kring vad som händer när vi kommer tillbaka till kontoret efter en pandemi. Hur finner vi arbetsglädje igen och hur kan vi påverka utfallet under resten av livet? För att summera föreläsningen vill vi på SJR bjuda på ett par key takeaways från Christina:

 

  • Din attityd påverkas endast till tio procent av yttre faktorer

När det kommer till attityd kan du ha en positiv eller negativ sådan. Vad som är betydelsefullt att ta med sig är att cirka 50 % av attityden kommer från arv och gener, 40 % består av vad du går runt och tänker på, och endast 10 % påverkas av yttre omständigheter. Du har således stora möjligheter att påverka din egen attityd – genom att välja vad du tänker på. Tanken påverkar kroppen.

 

  • Tillverka ditt eget syfte

Om attityd är del ett, är syfte del två. Du måste tillverka ditt eget syfte. Det är väsentligt för alla delar i livet att veta varför man gör saker – vad syftet med det hela är.

 

  • Acceptera eller påverka

I livet generellt, och framför allt när du ställs inför ett vägskäl, måste du välja att acceptera eller påverka. Vissa företeelser kan du inte påverka, dessa måste du lära dig att acceptera.

 

  • Det du tränar på blir du bra på

Tanken påverkar kroppen – och det du tränar på blir du bra på. Detta innebär att du kan träna dig till en antingen positiv eller negativ attityd. Eftersom att hjärnan är negativt dominerad i sin natur behöver vi träna oss till glädje och positivitet. Samma sak gäller när det kommer till förändring. Hjärnan gillar inte förändringar då det är energikrävande, men du kan träna dig till att hantera det genom att utsätta dig för det. Gör något nytt varje dag!

 

Christinas tips kring att träna på en positiv attityd:

  • Älta det som är positivt och fokusera på det som är bra
  • Var noga med att ge andra komplimanger för att skapa stolthet
  • Se till att skriva ner det du är tacksam över
  • Var alltid generös när det går

 

Vi tackar Christina ödmjukast för den fina föreläsningen och alla deltagare för ert engagemang! Vi hoppas att ni finner inspiration att ta med er vidare i arbetslivet framöver.

webben-11-210924-SJR-Christina-Stielli-Jessica-Runerlov-Moberg

Fler nyheter

Kompetensutveckling
Möt våra medarbetare
27 oktober, 2023

Värdet av utvecklande ledarskap

Hanna Niklasson leder SJR:s erbjudande inom Utvecklande Ledarskap (UL). Vi bad Hanna dela med sig av varför UL är en så bra metod och hur det leder till bättre ledarskap och organisationer.
Kompetensutveckling
Kundstory
Rekrytering
18 oktober, 2023

SJR Insights: Förändring och det moderna ledarskapet

Jenny Hammarberg har en spännande bakgrund med ledarskapsroller inom många olika miljöer. Att växa organisationer och team, innovation och förändringsledning är några av hennes expertområden. Vi bad Jenny dela med sig av sina reflektioner gällande det m...
Event
Kompetensutveckling
27 september, 2023

SJR Insights: Nicholas Fernholm och Möjligheterna med AI

Nicholas Fernholm, en framstående expert inom förändringsledning och teknologisk innovation, gästade SJR den 22 september för en öppen digital föreläsning om AI – att gå från risk till möjligheter. Vi tar med oss en hel del lärdomar och reflektioner, in...