Blodomloppet är ett motionslopp som arrangeras i syfte att uppmärksamma blodgivning och blodgivares livsviktiga insats i samhället. Det är ett tillfälle där nuvarande blodgivare hyllas och nya potentiella blodgivare inspireras. Vi på SJR springer återigen Blodomloppet för att uppmärksamma behovet av blodgivning och främja en hälsosam livsstil.

220516-SJR-Blodomloppet

Blodomloppet grundades 1993 för att öka kännedomen om blodgivning i Sverige och för att nå ut till nya potentiella blodgivare. Loppet anordnas även i syfte att inspirera till att röra på sig och stärka budskapet att fysisk aktivitet är livsviktigt.

Bli blodgivare idag och rädda liv

Blod behövs bland annat vid behandling av kroniska sjukdomar och cancer, vid operationer, olyckor och förlossningar. Idag donerar 3 % av Sveriges befolkning blod minst en gång per år. I och med att blod är en färskvara som inte kan framställas på konstgjord väg utan endast ges från människa till människa, behövs fler blodgivare för att rädda de som är i nöd. Under 2020 bidrog Sveriges blodgivare med drygt 370 000 påsar blod. Det möjliggjorde att 83 000 patienter fick blodtransfusioner och överlevde. En halvtimme av din tid och en donerad blodpåse kan hjälpa upp till tre andra personer varje gång du ger blod. Klicka här för att läsa mer om att bli blodgivare!

220516-SJR-blodomloppet-2

Vi ses i spåret!

Vi på SJR deltar i våra olika regioner under följande datum:

  • Malmö 17 maj
  • Uppsala 31 maj
  • Stockholm 15 juni
  • Göteborg 8 september


Läs vilka andra städerna som Blodomloppet anordnas i på: https://blodomloppet.se/vara-lopp/.

Fler nyheter

Event
Kompetensutveckling
27 februari, 2024

SJR Insights: Elaine Eksvärd och kraftfull kommunikation

Elaine Eksvärd, en framstående expert inom kommunikation, gästade SJR den 9 februari för en öppen digital föreläsning om kraftfull kommunikation som både ger energi men också värnar om den egna. Här delar vi med oss av några av lärdomarna och tipsen.
Möt våra medarbetare
Rekrytering
14 februari, 2024

IT rekrytering — en spännande utmaning

Christine Stamfeldt leder SJR:s erbjudande inom IT. Vi bad Christine dela med sig om vad som är speciellt och viktigt inom IT rekrytering, vad kandidaterna söker samt reflektioner kring ledarskap.
Hållbarhet
Kompetensutveckling
1 februari, 2024

SJR ett Karriärföretag 2024

Vi har glädjen att meddela att SJR har blivit utnämnt som ett Karriärföretag 2024!