Blodomloppet är ett motionslopp som arrangeras i syfte att uppmärksamma blodgivning och blodgivares livsviktiga insats i samhället. Det är ett tillfälle där nuvarande blodgivare hyllas och nya potentiella blodgivare inspireras. Vi på SJR springer återigen Blodomloppet för att uppmärksamma behovet av blodgivning och främja en hälsosam livsstil.

220516-SJR-Blodomloppet

Blodomloppet grundades 1993 för att öka kännedomen om blodgivning i Sverige och för att nå ut till nya potentiella blodgivare. Loppet anordnas även i syfte att inspirera till att röra på sig och stärka budskapet att fysisk aktivitet är livsviktigt.

Bli blodgivare idag och rädda liv

Blod behövs bland annat vid behandling av kroniska sjukdomar och cancer, vid operationer, olyckor och förlossningar. Idag donerar 3 % av Sveriges befolkning blod minst en gång per år. I och med att blod är en färskvara som inte kan framställas på konstgjord väg utan endast ges från människa till människa, behövs fler blodgivare för att rädda de som är i nöd. Under 2020 bidrog Sveriges blodgivare med drygt 370 000 påsar blod. Det möjliggjorde att 83 000 patienter fick blodtransfusioner och överlevde. En halvtimme av din tid och en donerad blodpåse kan hjälpa upp till tre andra personer varje gång du ger blod. Klicka här för att läsa mer om att bli blodgivare!

220516-SJR-blodomloppet-2

Vi ses i spåret!

Vi på SJR deltar i våra olika regioner under följande datum:

  • Malmö 17 maj
  • Uppsala 31 maj
  • Stockholm 15 juni
  • Göteborg 8 september


Läs vilka andra städerna som Blodomloppet anordnas i på: https://blodomloppet.se/vara-lopp/.

Fler nyheter

Kompetensutveckling
20 september, 2023

SJR Insights: AI med Danica Kragic

SJR gästades av Danica Kragic, en av världens ledande forskare och experter inom artificiell intelligens, robotik och maskininlärning. Kontinuerligt lärande och att fördjupa vår kunskap inom AI är viktigt för oss på SJR. Vi tar med oss en hel del insigh...
Event
Kompetensutveckling
8 september, 2023

Digital Föreläsning med Nicholas Fernholm

SJR presenterar med stolthet vår nästa talare i vår digitala föreläsningsserie — Nicholas Fernholm, som gästar oss fredagen den 22/9 för att prata om AI!
Konsult
Möt våra medarbetare
Rekrytering
25 augusti, 2023

“SJR följer med hela yrkeslivet”

Lisa Wiklund är en av personerna som vi har följt genom livet och vår resa sträcker sig tillbaka till 1996 då hon började hos oss som HR-konsult. Sedan dess har hon varit såväl rekryteringskonsult som kund, och även rådgivare på senare år. D