Blodomloppet är ett motionslopp som arrangeras i syfte att uppmärksamma blodgivning och blodgivares livsviktiga insats i samhället. Det är ett tillfälle där nuvarande blodgivare hyllas och nya potentiella blodgivare inspireras. Vi på SJR springer återigen Blodomloppet för att uppmärksamma behovet av blodgivning och främja en hälsosam livsstil.

220516-SJR-Blodomloppet

Blodomloppet grundades 1993 för att öka kännedomen om blodgivning i Sverige och för att nå ut till nya potentiella blodgivare. Loppet anordnas även i syfte att inspirera till att röra på sig och stärka budskapet att fysisk aktivitet är livsviktigt.

Bli blodgivare idag och rädda liv

Blod behövs bland annat vid behandling av kroniska sjukdomar och cancer, vid operationer, olyckor och förlossningar. Idag donerar 3 % av Sveriges befolkning blod minst en gång per år. I och med att blod är en färskvara som inte kan framställas på konstgjord väg utan endast ges från människa till människa, behövs fler blodgivare för att rädda de som är i nöd. Under 2020 bidrog Sveriges blodgivare med drygt 370 000 påsar blod. Det möjliggjorde att 83 000 patienter fick blodtransfusioner och överlevde. En halvtimme av din tid och en donerad blodpåse kan hjälpa upp till tre andra personer varje gång du ger blod. Klicka här för att läsa mer om att bli blodgivare!

220516-SJR-blodomloppet-2

Vi ses i spåret!

Vi på SJR deltar i våra olika regioner under följande datum:

  • Malmö 17 maj
  • Uppsala 31 maj
  • Stockholm 15 juni
  • Göteborg 8 september


Läs vilka andra städerna som Blodomloppet anordnas i på: https://blodomloppet.se/vara-lopp/.

Fler nyheter

Konsultuppdrag
Kundstory
Rekrytering
4 juli, 2022

Ett omfattande rekryteringsarbete som resulterade i ett diversifierat team

Alfdex AB är världens ledande leverantör av högeffektiva lösningar separering av vevhusgaser i dieselmotorer. De huserar i Landskrona och har ett nära samarbete med oss på SJR sedan många år tillbaka. Vi har haft konsulter inne i omgångar och tillsatt h...
Möt våra medarbetare
13 juni, 2022

Viljan att utvecklas driver Emilia framåt i konsultbranschen

Emilia har arbetat som konsult hos oss på SJR sedan mars 2021, och relationen sträcker sig längre tillbaka än så då hon även blivit direktrekryterad till kund för ett antal år sedan. Hennes kompetens, vilja att utvecklas och göra skillnad hos kunden lys...
Möt våra medarbetare
22 april, 2022

“SJR stöttade mig i min rehabilitering tillbaka till arbetslivet”

Maja Nilsson påbörjade sin resa hos oss på SJR för närmare sju år sedan som konsult. Hennes karriär inleddes med ett uppdrag som redovisningsekonom och idag arbetar hon på kontoret i Göteborg som konsultchefsassistent.