Maja Nilsson påbörjade sin resa hos oss på SJR för närmare sju år sedan som konsult. Hennes karriär inleddes med ett uppdrag som redovisningsekonom och idag arbetar hon på kontoret i Göteborg som konsultchefsassistent. I Majas bagage finns även en tid av sjukdom då hon drabbades av ätstörningar när hon var tolv år.

SJR-Maja-Nilsson-webben

– När jag började arbeta på SJR mådde jag bättre men var inte friskförklarad från min sjukdom. 2017 födde jag vårt första barn, en stor förändring i livet med många starka och blandade känslor kring allt vad det innebär att bli förälder. Trots lycka och glädje ledde den stora förändringen också till att mina ätstörningar kom tillbaka. Tack vare en behandlingsplan och en stöttande arbetsgivare längs hela vägen är jag på bättringsvägen mot ett friskare liv, inleder Maja.

Människan i fokus

Efter ett sjukdomsdrabbat liv är Maja tacksam över att SJR har varit lyhörda och stöttande gentemot henne. Hon beskriver att de har varit en bidragande faktor till att hon har börjat lyssna på kroppens signaler och sätta sig själv i främsta rummet.

– Jag är oerhört tacksam över att jag har fått möjligheten att “hitta tillbaka till arbetet” på min nivå. Min konsultchef Amanda har bidragit till en känsla av trygghet och jag har alltid känt mig sedd och behövd på kontoret, berättar Maja.

Arbetsträning och framtidsplaner

I augusti 2021 började Maja arbetsträna 25 procent på SJR’s kontor i Göteborg som administratör/konsultchefsassistent med fokus på vägen tillbaka till ett tillfrisknande. Hon påbörjade sin roll med administrativa arbetsuppgifter som innefattade inköp och sortering av utlägg. I takt med att Majas mående har blivit bättre har hon också utvecklats i sin roll med fler arbetsuppgifter. Idag arbetar Maja 50 procent och hennes förhoppning är att kunna arbeta 100 procent framöver, men hon är medveten om att det behöver ske i takt med hennes välmående.

quote-green-right

Att börja arbeta igen med SJR som stöttande partner har bara varit positivt för mig, det har bidragit till ett lugn, en harmoni och en mening med livet.

Maja Nilsson, konsultchefsassistent

– Idag arbetar jag med registrering av nya kunder, administrering av avtal och arrangering av konsultträffar. Jag trivs framför allt med människorna på SJR som får mig att känna mig värdefull och inkluderad. Det har bidragit till att jag har kunnat hantera min väg tillbaka. Min sjukdom har aldrig varit arbetsrelaterad, tvärtom har mitt arbete gjort att jag har mått bättre!, avslutar Maja.

Tre frågor till Maja

Tips från dig till andra i liknande situation

– Jag har inte alltid varit ärlig mot mig själv men nu har jag insett vikten av att vara det – var ärlig både mot dig själv och mot andra. Mitt tips är också att våga säga ifrån på rätt sätt, min konsultchef lärde mig att säga: Jag hjälper gärna till med det, idag hinner jag inte men jag gör det gärna imorgon.

När du var konsult – vilka fördelar såg du då? 

– Det bästa med att vara konsult är flexibiliteten och möjligheten att få testa på olika roller. Som konsult kände jag mig också uppskattad och hade en nära dialog med min konsultchef som brydde sig om mig och min utveckling på riktigt.

Vad säger du om konsulteventen?

– När jag var konsult var eventen oerhört betydelsefulla. I min nuvarande roll kan jag bidra med det perspektivet och SJR är lyhörda för min input. Det tar vi med oss när vi arrangerar konsultevent och skickar ut månadsbrev till konsulterna!

Fler nyheter

Event
Kompetensutveckling
4 april, 2024

Digital Föreläsning: Azra Osmancevic & Framtidssäkrat ledarskap

SJR presenterar stolt nästa talare i vår digitala föreläsningsserie — Azra Osmancevic, som gästar oss fredagen den 3/5 för att prata om framtidssäkrat ledarskap!
Event
Kompetensutveckling
27 februari, 2024

SJR Insights: Elaine Eksvärd och kraftfull kommunikation

Elaine Eksvärd, en framstående expert inom kommunikation, gästade SJR den 9 februari för en öppen digital föreläsning om kraftfull kommunikation som både ger energi men också värnar om den egna. Här delar vi med oss av några av lärdomarna och tipsen.
Möt våra medarbetare
Rekrytering
14 februari, 2024

IT rekrytering — en spännande utmaning

Christine Stamfeldt leder SJR:s erbjudande inom IT. Vi bad Christine dela med sig om vad som är speciellt och viktigt inom IT rekrytering, vad kandidaterna söker samt reflektioner kring ledarskap.