Sedan hösten 2021 innehar Emelie Jorland rollen som Recruitment & Research Consultant hos oss på SJR. Hon inledde sin karriär inom Treasury på back office och efter 10 års erfarenhet valde hon att byta riktning och sadlade om till rekryteringskonsult. Det är vi glada och tacksamma för! Nu beskriver Emelie sin första tid hos oss.

SJR-Emelie-Jorland-Recruitment-Research-Consultant

– SJR har en tillåtande arbetsmiljö, flexibilitet och trygghet i form av kompetenta medarbetare i ryggen! Jag uppskattar att vara en del av ett bolag som värnar om människan. Man kan prata om stark företagskultur, men jag har aldrig upplevt det på det här sättet. Vi bryr oss om varandra på riktigt!, inleder Emelie.

Emelies resa med SJR sträcker sig längre tillbaka i tiden och hon är ett tydligt exempel på visionen Professionals Choice Through Life.

– Inom min tid i finansbranschen vandrade jag runt i SJR’s lokaler som kandidat. Vi har haft löpande kontakt genom åren och jag är stolt över att vara en del av företaget. Det är precis så varmt och professionellt som jag föreställde mig utifrån. Det är lärorikt för mig att komma in i det här sammanhanget där alla generöst delar med sig av sin kompetens!, fortsätter Emelie.

Rollen som rekryterings- och searchkonsult

Hennes roll som rekryterings- och searchkonsult är tudelad och innefattar allt från att arbeta självständigt till att arbeta tillsammans i ett sammansvetsat team. Som rekryteringskonsult driver hon egna uppdrag från start till mål. Emelie är även en del av Executive Search-teamet där hon har den inledande dialogen med kandidaterna. Arbetsuppgifterna karaktäriseras av djupgående kartläggning samt rådgivande insatser.

quote-green-right

Det absolut roligaste med rollen är variationen. Ingen dag är den andra lik och jag drivs av mötet med människor och att sätta såväl kandidaten som kunden i fokus. Vi hjälper kandidater att hitta sin nästa utmaning och bidrar till att kunderna får kandidater som överträffar deras förväntningar!

Emelie Jorland, Recruitment & Research Consultant

Kompetensbaserad rekrytering

SJR är ett av Sveriges ledande och mest erfarna konsult- och rekryteringsbolag. Ett av vårt främsta uppdrag är att vara lyhörda för marknadens utveckling. – Det råder kompetensbrist inom flera branscher och det ställer krav på både oss och kunden. Vi utgår från kompetensbaserad rekrytering genom gedigen kartläggning och djupgående tester. Vi ser alltid till kandidaternas potential och är rådgivande i vår roll gentemot kund. Jag är omgiven av otroligt kompetenta medarbetare som har lång erfarenhet inom branschen! avslutar Emelie.

Tre snabba med Emelie

Hej, Emelie! Hur har din första tid på SJR varit?
Mitt första intryck var att SJR är ett otroligt varmt och professionellt företag. Vi har haft löpande kontakt under min karriär och mitt positiva intryck speglar verkligheten.

Vad får dig att må bra på jobbet?
Flexibiliteten som min roll erbjuder och att ständigt få utvecklas i min roll som rekryterare. Och inte minst att vara omgiven av mina kompetenta och omtänksamma kollegor! Företaget har lyckats rekrytera in väldigt fina kollegor vad gäller både personliga egenskaper och erfarenhet. Tillsammans utvecklar vi våra kunder och bidrar till att våra kandidater hittar sin nästa utmaning.

Du har ett sommarställe på Gotland, vill du dela med dig av några smultronställen?
Självklart, det finns en mängd magiska platser på Gotland! Nu håller vi oss till Östergarn på östra Gotland, där jag och min familj håller hus om somrarna:

  1. Ta med kaffetermosen och börja dagen med en promenad på Grogarnsberget, ett fantastiskt vackert kustlandskap.
  2. Vi tar oss vidare och svalkar oss vid Sandviken, en av Gotlands finaste stränder.
  3. Avsluta dagen med en middag på Katthammarsviks Rökeri. Här får du exempelvis njuta av en ljuvlig fisksoppa precis vid havet.
  4. Efterrätten tar vi hemma hos oss, ett stenkast från Katthammarsvik. Vi bjuder på saffranspannkaka med salmbärssylt. Välkomna!

 

Fler nyheter

Kompetensutveckling
20 september, 2023

SJR Insights: AI med Danica Kragic

SJR gästades av Danica Kragic, en av världens ledande forskare och experter inom artificiell intelligens, robotik och maskininlärning. Kontinuerligt lärande och att fördjupa vår kunskap inom AI är viktigt för oss på SJR. Vi tar med oss en hel del insigh...
Event
Kompetensutveckling
8 september, 2023

Digital Föreläsning med Nicholas Fernholm

SJR presenterar med stolthet vår nästa talare i vår digitala föreläsningsserie — Nicholas Fernholm, som gästar oss fredagen den 22/9 för att prata om AI!
Konsult
Möt våra medarbetare
Rekrytering
25 augusti, 2023

“SJR följer med hela yrkeslivet”

Lisa Wiklund är en av personerna som vi har följt genom livet och vår resa sträcker sig tillbaka till 1996 då hon började hos oss som HR-konsult. Sedan dess har hon varit såväl rekryteringskonsult som kund, och även rådgivare på senare år. D