SJR Executive Search (tidigare Ogunsen Executive Search) rekryterar ledare och talanger på högsta nivå – människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Givet rådande situation som påverkar oss alla i någon mån har vi har pratat med några av de kandidater vi rekryterat under året.

SJR-Executive-Search-Joachim-Wollnert
Hej Joachim,
Du rekryterades av SJR Executive Search till din roll VD på Hissmekano. Vad var det som lockade dig att ta dig an denna roll?

Hissmekano hade en tydlig vilja och strategi att expandera i Europa. Att axla ledarrollen när bolaget just skulle ta klivet ut i Europa lockade mig. Att dessutom möta människorna i företaget och den kreativa miljö som varje dag bygger kundnära relationer kändes både roligt och utmanande.

Hur har er bransch påverkats av covid-19?

Vår bransch har en samhällskritisk funktion då det är av största vikt att hissar och rulltrappor fungerar i samhället. Under pandemin har vi anpassat våra processer och skapat nya leverantörssamarbeten för att support och leverans ska fungera.

Hur har din roll och uppdrag påverkats?

Vi skulle precis ta steget ut i Europa då Covid-19 initialt satte stopp för våra planer. Vi fick ta ett steg tillbaka och lägga en ny plan som säkert blev lite mer genomarbetad. Uppdraget är detsamma men som nytillträdd vd i början av pandemin förändrades mina första hundra dagar, både i det strategiska och vardagliga arbetet. Jag fick mer tid att lära känna Hissmekano och bygga vidare på den familjära företagskulturen. Och tack vare digitala hjälpmedel kunde vi upprätthålla vårt fantastiska nätverk av leverantörer och möta våra kunders behov varje dag.

quote-green-right

Det viktigaste blir att fortsätta att bygga strategiska partnerskap med kunder och leverantörer.

Vad är största utmaningarna nu i din roll?

Vi har påbörjat vår expansion i Tyskland och utmaningen blir att kunna driva på de processer vi startat och framför allt att vara på plats i Tyskland. Det är ju inte helt lätt med pandemin som ändrar förutsättningarna. Det viktigaste blir att fortsätta att bygga strategiska partnerskap med kunder och leverantörer.

Vilka lärdomar har du dragit utifrån dessa erfarenheter och perspektiv?

Många arbetsmoment går att genomföra digitalt, men när vi bygger relationer och rekryterar nya kollegor så krävs fysiska möten! När vi vet att de det finns kulturella och språkliga skillnader ser vi till att i möjligaste mån mötas personligen. Vi är samtidigt noga med att vidta säkerhetsåtgärder och tack vare vår öppna dialog om vad myndigheternas rekommendationer betyder för oss skapar vi en säker arbetsmiljö för alla. Det är naturligtvis fruktansvärt vad som sker i kölvattnet av Covid-19, men när vi utvecklar anpassade arbetsprocesser och en aktiv innovationsverksamhet ser jag att Hissmekanos expansion i Europa kan bli en succé.

Stort tack Joachim, vi ser fram emot att fortsätta följa din resa inom Hissmekano!

Fler nyheter

Executive Search
Nyheter
14 december, 2021

SJR införlivar Ogunsen Executive Search i bolaget och stärker sitt erbjudande med ytterligare en nivå

Med utgångspunkt i vår position och erfarenhet kan vi se hur marknaden utvecklas. Hur betydelsefullt är det exempelvis med en kvalitativ LinkedIn-profil och på vilket sätt används det sociala mediet i rekryteringsprocessen?
Kompetensartiklar
7 oktober, 2021

Optimera din LinkedIn-profil för att öka synligheten på arbetsmarknaden

Med utgångspunkt i vår position och erfarenhet kan vi se hur marknaden utvecklas. Hur betydelsefullt är det exempelvis med en kvalitativ LinkedIn-profil och på vilket sätt används det sociala mediet i rekryteringsprocessen?
Event
Nyheter
4 oktober, 2021

Digital inspirationsföreläsning med Christina Stielli: se till att älta det som är positivt

Den 24 september bjöd vi på SJR in till en digital lunchföreläsning tillsammans med inspiratören Christina Stielli. Under en fullmatad timme fick vi äran att lyssna till hennes insikter, intressant forskning inom ämnet och värdefulla tankeställare.