Matthias Larsson drivs framåt av utveckling, utmaningar och förändring. Ett axplock av egenskaper som har varit bidragande faktorer till att konsultrollen har passat honom så väl. Som konsult på SJR har han uppskattat såväl friheten som den kontinuerliga uppföljningen. Under sin hyrrekrytering på Mitsubishi Logisnext har Matthias kunnat bidra med ett betydande mervärde, något som resulterat i att han sedan mars 2021 är anställd på företaget.

SJR-hyrrekrytering-Matthias-Larsson-Mitsubishi-Logisnext-webben

De fångade upp mig på ett kreativt sätt

I grunden är Matthias utbildad civilekonom och sedan examen har han arbetat med redovisning i de allra flesta former. Han besitter därmed gedigen erfarenhet och har tidigare innehaft rollen som ekonomiansvarig. Idag arbetar han som redovisningsekonom på Mitsubishi Logisnext – ett företag han blev anställd till genom en hyrrekrytering i samarbete med SJR.

– Jag kom i kontakt med SJR när jag befann mig mitt i en intensiv rekryteringsprocess för en annan tjänst. De tyckte om min profil och fångade upp mig på ett kreativt sätt, vilket bidrog till att det blev ett otroligt positivt första intryck. De visade direkt att de är annorlunda, nytänkande och snabbfotade i branschen, inleder Matthias.

Genuint engagemang och intresse

Vidare beskriver Matthias att det han uppskattar mest med företaget ur ett konsultperspektiv är den kontinuerliga uppföljningen. Dels att det finns en tydlig tanke bakom processerna, dels att de visar på ett starkt engagemang för konsulterna.

quote-green-right

SJR bryr sig verkligen om sina konsulter på riktigt

Matthias Larsson, redovisningsekonom på Mitsubishi Logisnext

– Innan jag gick in som konsult hade jag en del förutfattade meningar kring den typen av verksamhet och tänkte att det skulle vara säkrare med fast anställning. Alla de föreställningarna blev dock motbevisade – SJR bryr sig verkligen om sina konsulter på riktigt. Jag känner mig framför allt privilegierad över att ha haft Hanna Niklasson som chef – hon är otroligt engagerad, genuint intresserad och skarp. Dessutom har bolaget givit mig det ramverk som jag har behövt både för att kunna ta tillvara på mina styrkor och utveckla min kompetens, berättar Matthias.

Utvecklingsmöjligheter i konsultrollen

I samband med hyrrekryteringen till Mitsubishi Logisnext har Matthias även kunnat vara en drivande faktor i deras förändringsresa. Under samma period genomförde de ett byte av affärssystem, där han har fungerat som en stöttepelare och bidragit med ett mervärde.

– Det som driver mig i konsultrollen är friheten. Vi lever i en föränderlig värld och jag älskar att bli utmanad, kastas in i nya saker och utvecklas. Jag trivs med att vara konsult och hyrrekrytering blev en optimal lösning i detta fall – SJR fanns med som en trygghet i ryggen samtidigt som jag fick lära känna arbetsplatsen. Det känns otroligt roligt att jag nu har gått in som anställd, samtliga parter har varit en del av det lyckade resultatet!, avslutar Matthias.

Fler nyheter

Konsultuppdrag
Kundstory
Rekrytering
4 juli, 2022

Ett omfattande rekryteringsarbete som resulterade i ett diversifierat team

Alfdex AB är världens ledande leverantör av högeffektiva lösningar separering av vevhusgaser i dieselmotorer. De huserar i Landskrona och har ett nära samarbete med oss på SJR sedan många år tillbaka. Vi har haft konsulter inne i omgångar och tillsatt h...
Möt våra medarbetare
13 juni, 2022

Viljan att utvecklas driver Emilia framåt i konsultbranschen

Emilia har arbetat som konsult hos oss på SJR sedan mars 2021, och relationen sträcker sig längre tillbaka än så då hon även blivit direktrekryterad till kund för ett antal år sedan. Hennes kompetens, vilja att utvecklas och göra skillnad hos kunden lys...
Event
16 maj, 2022

Det är en hjälteinsats att donera blod!

Blodomloppet är ett motionslopp som arrangeras i syfte att uppmärksamma blodgivning och blodgivares livsviktiga insats i samhället.