Atos Medical är världsledande inom laryngektomi och arbetar med att förenkla vardagen för människor som behöver ett stoma för att andas. Med specialisering inom området, en grund i klinisk forskning och innovativa lösningar driver de den fortsatta utvecklingen framåt. Under 2020 valde företaget att expandera ekonomiavdelningen i samarbete med SJR.

SJR-rekrytering-atos-medical-nedir-muratovic

Lyhördhet och gedigen erfarenhet

Med över 30 års erfarenhet av vård inom laryngektomi, 20 kontor och närmare 700 anställda över hela världen är Atos Medical ett väletablerat företag inom branschen. Huvudkontoret är baserat i Hyllie i södra Sverige och har för närvarande 50 anställda på plats. Under 2020 stod företaget inför en nyrekrytering och blev rekommenderade att kontakta SJR.

Rekryteringen till ekonomiavdelningen genomfördes i samstämmighet med Nedir Muratovic som har arbetat på Atos Medical i sju år och innehar rollen som Director Business Support & Controlling.

– Jag inledde ett samarbete med SJR, specifikt Magnus Mellborg, på rekommendation av en kollega. Samarbetet inleddes med ett längre samtal där jag förklarade vad vi sökte och Magnus var otroligt lyhörd, han förstod vårt behov från start. Vi kom mycket bra överens, vilket har främjat en tät dialog genom hela processen, inleder Nedir.

Skarp leverans utifrån kravspecifikation 

Efter en genomarbetad rekryteringsprocess gick ett urval av kandidaterna vidare för intervjuer med representanter från Atos Medical. Nedir beskriver att han uppskattade processen då Magnus använde sin gedigna erfarenhet inom rekrytering för att agera rådgivare och bollplank.

quote-green-right

Det är en utmaning att hitta bra matchningar för den här rollen på marknaden, men han hittade rätt i den fina balansen mellan personlighet, kostnad och erfarenhet

Nedir, Director Business Support & Controlling på Atos Medical

– Samtliga kandidater som Magnus levererade var kvalificerade utifrån vår kravspecifikation. Det är en utmaning att hitta bra matchningar för den här rollen på marknaden, men han hittade rätt i den fina balansen mellan personlighet, kostnad och erfarenhet. Vi är otroligt nöjda med leveransen från SJR och att vi lyckades rekrytera Joakim, det är rätt person på rätt plats!, berättar Nedir.

Trygg rekryteringsprocess

Vidare beskriver Nedir att samarbetet har karakteriserats av kontinuerlig avstämning och uppföljning – vilket skapade trygghet i rekryteringsprocessen.

– Helhetsintrycket av SJR som samarbetspartner är positivt och professionellt. Det jag värdesätter allra högst är att processen har fungerat samstämmigt från början till slut. Mitt arbete har förenklats med deras hjälp och jag ser fram emot att samarbeta med företaget igen i framtiden!, avslutar Nedir.

Fler nyheter

Executive Search
Nyheter
14 december, 2021

SJR införlivar Ogunsen Executive Search i bolaget och stärker sitt erbjudande med ytterligare en nivå

Med utgångspunkt i vår position och erfarenhet kan vi se hur marknaden utvecklas. Hur betydelsefullt är det exempelvis med en kvalitativ LinkedIn-profil och på vilket sätt används det sociala mediet i rekryteringsprocessen?
Kompetensartiklar
7 oktober, 2021

Optimera din LinkedIn-profil för att öka synligheten på arbetsmarknaden

Med utgångspunkt i vår position och erfarenhet kan vi se hur marknaden utvecklas. Hur betydelsefullt är det exempelvis med en kvalitativ LinkedIn-profil och på vilket sätt används det sociala mediet i rekryteringsprocessen?
Event
Nyheter
4 oktober, 2021

Digital inspirationsföreläsning med Christina Stielli: se till att älta det som är positivt

Den 24 september bjöd vi på SJR in till en digital lunchföreläsning tillsammans med inspiratören Christina Stielli. Under en fullmatad timme fick vi äran att lyssna till hennes insikter, intressant forskning inom ämnet och värdefulla tankeställare.