Yennenga Progress är ett kompetensnätverk som arbetar med hållbar samhällsuppbyggnad i utvecklingsländer – med fokus på utbildning, hälsa och entreprenörskap. Sedan 2012 har vi på SJR ett nära samarbete med organisationen för att bidra till deras betydelsefulla och livsviktiga arbete.

SJR-yennenga-progress-amnesty

Den goda byn 

Organisationen grundades av Stina Berge år 2006, med utgångspunkt i byn Nakamtenga i västafrikanska Burkina Faso – ett av världens fattigaste länder. Visionen bygger på konceptet “Den goda byn” som syftar till att skapa ett välfärdssamhälle i mikroformat, där det finns möjligheter att uppfylla alla mänskliga basbehov. Det hälsofrämjande arbetet utgår från Dr Denis Mukweges modell kring holistisk vård. Dr Mukwege har tilldelats Nobels fredspris för sitt arbete mot sexuellt våld och har varit mentor till Stina i anknytning till Yennenga Progress sedan start.

– Vi arbetar utifrån FN:s globala mål för hållbar utveckling och strävar efter att bygga upp ett välfärdssystem som fungerar. Grundstommen inom organisationen är viljan att bekämpa fattigdom och skapa ett mer demokratiskt samhälle, inleder Stina.

Läs mer om Stina Berge här!

– Att stötta Yennenga Progress i deras arbete är en självklarhet för oss på SJR. Vi har exempelvis bidragit med resurser till marken som skolan står på, lärarlöner och skolavgifter, men även besökt byn för att främja arbetet på plats. De bedriver en otroligt värdefull verksamhet som samstämmer med våra värderingar, berättar Kent Sangler, vd på SJR.

Världen behöver dig 

Yennenga Progress stödjer också ett omfattande arbete för fred och rättvisa i Demokratiska republiken Kongo. Organisationen har drivit flera kampanjer för att belysa situationen i landet, med syfte att skapa medvetenhet och kunskap om det brutala våldet och brotten mot mänskligheten. Konflikten har orsakats av ekonomiska intressen kring Kobolt och Coltan, som vi alla har i exempelvis våra mobiltelefoner, datorer och bilbatterier. Den nya kampanjen I am Congo ger äntligen möjlighet till att bidra mer konkret – både i form av att skriva på det upprop som nu tagits fram för att kräva en krigstribunal, såsom den efter kriget i Bosnien och efter Rwanda, och att fler sprider budskapet vidare genom att tagga #IamCongo på sociala medier så att det blir tydligt att världen är enad i frågan om fred och säkerhet.

quote-green-right

Vi behöver människor över hela världen som står upp tillsammans

Stina Berge, Yennenga Progress.

– Vi har skapat en signaturinsamling tillsammans med Amnesty för att människor ska kunna skriva under på att vi kräver rättvisa, rättssäkerhet och att de som är ansvariga för övergrepp och massakrer ställs inför rätta. Vi behöver människor över hela världen som står upp tillsammans och kräver att en internationell tribunal tar itu med krigsförbrytelserna, och nu har vi hopp om att det faktiskt är möjligt! Tillsammans kan vi på riktigt skapa fred! avslutar Stina.

 

Namninsamlingen startade den 1 oktober och finns tillgänglig i tre månader.
Gör din röst hörd, världen behöver dig! 

Fler nyheter

Konsultuppdrag
Kundstory
Rekrytering
4 juli, 2022

Ett omfattande rekryteringsarbete som resulterade i ett diversifierat team

Alfdex AB är världens ledande leverantör av högeffektiva lösningar separering av vevhusgaser i dieselmotorer. De huserar i Landskrona och har ett nära samarbete med oss på SJR sedan många år tillbaka. Vi har haft konsulter inne i omgångar och tillsatt h...
Möt våra medarbetare
13 juni, 2022

Viljan att utvecklas driver Emilia framåt i konsultbranschen

Emilia har arbetat som konsult hos oss på SJR sedan mars 2021, och relationen sträcker sig längre tillbaka än så då hon även blivit direktrekryterad till kund för ett antal år sedan. Hennes kompetens, vilja att utvecklas och göra skillnad hos kunden lys...
Event
16 maj, 2022

Det är en hjälteinsats att donera blod!

Blodomloppet är ett motionslopp som arrangeras i syfte att uppmärksamma blodgivning och blodgivares livsviktiga insats i samhället.