För SJR har det alltid varit viktigt med socialt engagemang och gemenskap. År 2014 tog Hanna Niklasson, chef för konsultverksamheten i Göteborg, initiativet till att inleda ett samarbete med företaget Mitt Liv. Sedan dess har SJR varit ett partnerföretag, och ser det som ett naturligt sätt att arbeta med frågor gällande arbetsrelaterad mångfald.

Helena-Bengtsson-Mitt-Liv-Event

Mitt Liv

Företaget Mitt Liv arbetar för ett inkluderande samhälle och bidrar till att utlandsfödda akademiker kommer ut i arbetslivet. SJR’s engagemang i frågan mynnade ut i ett givande samarbete med start 2014. Som partnerföretag står SJR för mentorer, seminarium och ett brett kontaktnätverk.

Samtliga regionkontor samarbetar med Mitt Liv

Samarbetet initierades på kontoret i Göteborg, men idag arbetar samtliga regioner tillsammans med Mitt Liv. Anställda och konsulter hos SJR har möjlighet att anmäla sig som mentorer. Rollen som mentor innebär närvaro på nätverksträffar med övriga partnerföretag – men även fysiska möten med adepter; där man kommunicerar goda råd gällande den svenska arbetsmarknaden.

En samarbete präglat av positiv utdelning

Delaktigheten i Mitt Liv har lett till en positiv utdelning även för SJR. Först och främst har nätverksträffarna bidragit med en mängd nya kundkontakter och därmed även nya potentiella affärer. Framför allt är SJR glada över att seminarierna som de har anordnat har varit fördelaktiga för adepterna. Vi har knutit starka kontakter under Mentorprogrammet och således kunnat tillsätta många uppdrag med adepter från Mitt Liv.

quote-green-right

Ett seminarium kan handla om kroppsspråk och dess påverkan på det personliga intrycket, något som adepter kan ha nytta av. Det presenteras också tips på hur adepterna bäst lyckas med sitt CV!

Hanna Niklasson, chef för konsultverksamheten i Göteborg.

SJR är stolta över samarbetet med Mitt Liv och ser positivt på en fortsatt delaktighet, där arbetsrelaterad mångfald står i fokus.

Fler nyheter

Konsultuppdrag
Kundstory
Rekrytering
4 juli, 2022

Ett omfattande rekryteringsarbete som resulterade i ett diversifierat team

Alfdex AB är världens ledande leverantör av högeffektiva lösningar separering av vevhusgaser i dieselmotorer. De huserar i Landskrona och har ett nära samarbete med oss på SJR sedan många år tillbaka. Vi har haft konsulter inne i omgångar och tillsatt h...
Möt våra medarbetare
13 juni, 2022

Viljan att utvecklas driver Emilia framåt i konsultbranschen

Emilia har arbetat som konsult hos oss på SJR sedan mars 2021, och relationen sträcker sig längre tillbaka än så då hon även blivit direktrekryterad till kund för ett antal år sedan. Hennes kompetens, vilja att utvecklas och göra skillnad hos kunden lys...
Event
16 maj, 2022

Det är en hjälteinsats att donera blod!

Blodomloppet är ett motionslopp som arrangeras i syfte att uppmärksamma blodgivning och blodgivares livsviktiga insats i samhället.