En kaffe med Anna Lundberg, HR konsult Certex

”En kaffe med” är en intervjuserie där vi träffar intressanta personer som på olika sätt är en del av SJR’s nätverk. Vi träffar internt anställda, associerade konsulter och kunder för att lära känna dem, ta del av deras bästa tips samt få veta mer om varför de väljer att arbeta med SJR. Vi har tagit en kaffe med Anna Lundberg, HR konsult Certex.

Hur ser din relation ut till SJR?

Den skulle jag säga egentligen är med Andreas och även Therese som jag jobbat med förut. Andreas tog kontakt med mig efter att ha fått tips via Therese, så vi hade en intervju och så fick jag ett uppdrag redan veckan därpå. Så det gick väldigt snabbt för jag hade lite tillgänglighet då, det var vid den här tiden förra året. Den kund jag nu jobbar med fick jag träffa i Juni tror jag, vi hade ett uppstartsmöte och så började jag jobba i augusti. Vi hade ett bra möte jag och Andreas, vi tog en snabblunch på korvmojjen, haha!

Hur ser din bakgrund ut?

Jag är personalvetare i grunden, jag pluggade på Stockholms Universitet och blev klar 1997. Sedan dess har jag jobbat i olika HR roller, egentligen alla typer av generalist-roller. År 2007 började jag jobba som anställd konsult och nu sedan 2013 har jag varit egen konsult. Så jag är van att jobba på uppdrag, både i projekt och som interim. Eftersom jag jobbat så många år så kan jag det mesta inom HR även om det finns de områden jag brinner lite extra för. Jag har arbetsrätt som grund men så gillar jag att arbeta affärsnära, verksamhetsnära på något sätt. För mitt nuvarande uppdrag till exempel genomförde jag en rejäl verksamhetsanalys. Jag åkte runt och intervjuade anställda, jag hade världens roligaste jobb helt enkelt! Det arbetet resulterade i ett antal åtgärder som redan är genomförda och några som genomfördes under tiden analysen gjordes. Det är ett väldigt roligt sätt att få jobba på, att få in HR i affären. De viktigaste åtgärder som jag fått igenom har varit att jobba med organisation och ledningsgrupp, genom att lyfta ledarskapet.

Vad var det som gjorde att du valde att gå över till att jobba som konsult?

Det var en slump, det skulle jag absolut inte göra. Utan jag var mellan jobb, jag hade slutat på ett jobb och så höll jag på att söka jobb genom en annan rekryteringsfirma och kom tvåa i en intervju. Jag blev ombedd att komma in och jobba som konsult, först var jag inte alls sugen men det visade sig vara jätteroligt.

Vad är det som gör att du väljer att vara ansluten till SJR?

jag har förtroende för Andreas, och Therese som jag känner men så är det såklart uppdragen. Det här uppdraget är ett väldigt roligt uppdrag och kan SJR leverera fler bra uppdrag till mig så är jag helnöjd. Sen funkar allt väldigt smidigt, ni har ett lite stolpigt tidsrapporteringsprogram haha! Men mailar man er så löser det sig och det går fort och enkelt att fakturera till er.

Följ ditt hjärta, gör det som är roligt. Jag tror att det är det enda rätta.

- Anna Lundberg

Vilka är dina bästa karriärstips?

Följ ditt hjärta, gör det som är roligt. Jag tror att det är det enda rätta. Man kan behöva bygga en bas med lite sånt som man inte nödvändigtvis brinner för, just för att ha en plattform. Men det ska finnas en mening, man ska komma till det man tycker är roligt för jag tror att det man gör med lätthet, det gör man bäst.

Vad tror du är nyckeln till en lyckad rekrytering?

Det som är viktigt är att uppdraget är intressant och att man klickar med de man ska jobba med. Man tittar så mycket på kravprofilen men det är relationerna som är så viktiga.

När jag inte jobbar gillar jag att…

Göra många olika saker. Jag håller håller på med hästar så att rida är det jag gör mest. Men jag spelar också golf. Jag tycker om att göra praktiska saker, jag renoverar möbler och målar tavlor. Sen spenderar jag tid med familjen och vänner och så har jag svårt att få tiden att räcka till, haha! Jag tycker om blommor och att plocka svamp och så har jag båt och älskar att spendera tid i skärgården.

Till sist, hur dricker du ditt kaffe?

Svart! Det händer att jag dricker cappuccino också.

Skrivet av Caroline Oskarsson

Gästinlägg: Prestation - ett tveeggat svärd | Läs om det på nästa sida