Med 16 års erfarenhet inom försäljning i rekryteringsbranschen intog Kim Ruberg rollen som försäljningschef på SJR hösten 2021, och det är vi glada över! Hans karriär innefattar anställningar på välkända företag i Sverige med titlar såsom regionsäljare, etableringsansvarig, verksamhetschef och nationell försäljningschef.

220616-SJR-Stockholm-rekrytering-konsult_Kim-Ruberg-webben

Kims bagage innefattar även en tid som entreprenör då han tidigare har byggt upp två egna bolag. År 2012 ville han testa ytterligare nya vägar och började som säljare på ett rekryteringsföretag och därefter gick han vidare som försäljningschef på ett annat företag i Stockholm.

– Efter ett år som försäljningschef blev jag headhuntad till ett företag som verksamhetschef med uppdraget att starta upp och driva organisationen i Stockholm. Därefter blev jag nationell försäljningschef och ansvarade för bolagets nationella försäljningsstrategi samt digitaliseringsutveckling. Efter en tid ville jag tillbaka till ett bolag som fokuserade mer mot tjänstemannasektorn och i augusti 2021 hittade jag SJR’s jobbannons, inleder Kim.

Rollen som försäljningschef på SJR

Som försäljningschef ingår Kim i ledningsgruppen för region Stockholm och han ansvarar även för samordningen av den nationella försäljningsstrategin, vilket bland annat inkluderar digitaliseringsprojekt, KPI:er och marknadsaktiviteter. Det dagliga arbetet innefattar kontinuerlig coachning och uppföljning av våra kundansvariga och säljassistenter.

– Min roll som försäljningschef innefattar många olika delar och jag brinner för att hitta ett ”varför” i mitt arbete. För mig som försäljningschef är det viktigt att veta varför jag gör saker. På våra ledningsgruppsmöten har vi ett fokus och det är på medarbetarna – medarbetarna ska känna sig sedda och veta att de alltid kan vara med och påverka, berättar Kim.

quote-green-right

Vi är professionella och effektiva i vårt erbjudande och det är viktigt att personen som tillsätts är en bra match för företaget, med rätt erfarenhet och personlighet.

Kim, försäljningschef

Erbjudandet är detsamma som vår egen ”nyckel”

Vi på SJR har drivit utvecklingen av konsult- och rekryteringsbranschen i närmare 30 år – med målet att nå framgång tillsammans! Med ursprung och bas inom Ekonomi och Finans är vi idag en partner inom fler områden kopplat till organisationers affärsstöd. Vårt fokus är framtidens chefs-, specialist- och hybridroller och vår expertis ligger i vår gedigna erfarenhet av hantverket samt i vårt engagerade nätverk.

– Vi är professionella och effektiva i vårt erbjudande och det är viktigt att personen som tillsätts är en bra match för företaget, med rätt erfarenhet och personlighet. Erbjudandet är detsamma som vår egen ”nyckel”, det vill säga medarbetarna och den långa erfarenheten som bidrar till hög kund- och kandidatnöjdhet, avslutar Kim.

Fyra snabba med Kim

Hur upplevde du SJR’s rekryteringsprocess när du tillsattes?

– Rekryteringsprocessen hade ett professionellt och strukturerat upplägg. Jag kände den familjära företagskulturen från första dagen och jag gillar att företaget är målstyrt!

Hur ser du på branschens utveckling?

– Det är spännande! Vi genomgår en digitaliseringsresa efter att konsult- och rekryteringsbranschen har varit åsidosatt i några år, fram till några månader innan pandemin. Vi är mitt i en kandidatbrist och vi behöver lägga fokus på strategiskt nätverksbyggande och search, med fortsatt hög kvalitet i snabbare och snabbare processer.

Vad uppskattar du mest med SJR?

– Alla medarbetare! Vi är ett härligt gäng som har roligt tillsammans. Vi är lyhörda och höjer varandra till nästa nivå.

Vad gillar du utöver försäljningsstrategier?

– Min sambo Anna och min familj kommer självklart högst upp men även längdskidor och fotboll hamnar högt upp på listan. Vi har ett sommarställe på Öland där jag gillar att vara!
En gång i månaden är jag dessutom med i ett fotbollsquiz-lag på Retro på Södermalm som oftast slutar med en bottenplacering, men vad gör det, haha!

Fler nyheter

Kompetensartiklar
Rekrytering
25 januari, 2023

Så förbereder du dig inför rekryteringstester

Är du redo för nästa utmaning? Har du kanske redan sökt en tjänst som känns lockande och som ett spännande nästa steg? Då är det snart dags för rekryteringstester. Det är ett vanligt förekommande inslag vid rekrytering och gynnsamt för såväl kandidat so...
Kompetensartiklar
Nyheter
Rekrytering
19 januari, 2023

Ett långtgående samarbete med Mitt Liv – för ökad inkludering och mångfald

Under våren 2022 genomförde SJR Executive Search en VD-rekrytering på uppdrag av ZeroMission, en av Sveriges ledande leverantörer av klimatkompensation, klimatberäkningar och analyser av klimatpåverkan.
Executive Search
Kundstory Executive Search
8 december, 2022

VD-rekrytering till ZeroMission

Under våren 2022 genomförde SJR Executive Search en VD-rekrytering på uppdrag av ZeroMission, en av Sveriges ledande leverantörer av klimatkompensation, klimatberäkningar och analyser av klimatpåverkan.