business-controller-image
Stad:
Stockholm
Tjänst:
Ekonomi
Län:
Stockholms län
Arbetsområde:
Rekrytering

Business Controller

Sweco Sverige söker nu två drivna Business Controllers.

Vi erbjuder dig möjligheten att bli en del av en organisation som befinner sig i en expansiv fas med stora utvecklingsmöjligheter. Swecos Business Controllers har en geografisk spridning så möjligheten på placering för rollen är primärt Stockholm eller Sundsvall.
Rollen rapporterar till Divisionscontroller på Division Transportinfrastruktur.

Om tjänsten

Som Business Controller för Transportinfrastruktur kommer du att ingå i ett härligt
team av åtta prestigelösa Business Controllers. Gruppen har en spridning mellan erfarenhetsnivå, bakgrund och kön och vi samarbetar kontinuerligt genom både teamsmöten och fysiska träffar där vi sprider kunskap, information samt arbetar med gemensamma utvecklingsprojekt.

Du kommer att ansvara för en affärsenhet eller flera regioner inom divisionen. I din roll kommer du såväl att stötta cheferna i resultatuppföljning och styrning samt vara ett stöd till uppdragsledare från offert, uppföljning och avslut i Swecos intressanta uppdrag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Utföra analyser för att utvärdera hur verksamheten går och varför
Kommunicerar på ett pedagogiskt sätt för att göra
informationen tillgänglig för alla
Stödjer verksamheten i samband med anbud och kalkylering
Ansvarig för månads-, kvartals-, och årsbokslut för enheten/regionen
Stödja verksamheten gällande att följa upp uppdragsekonomi och att säkerställa
rätt värdering i fastprisuppdrag.
Medverkar och koordinerar budgetarbetet för enheten
Löser utmaningar, frågor och problem som dyker upp i verksamheten för att uppnå bästa möjliga resultat
Deltar i ledningsgruppsmöten för att bidra med viktiga insikter och beslutsfattande
Kontinuerligt effektiviserar rapporteringen och löpande uppgifter för att möjliggöra en mer proaktiv verksamhet

Lämplig bakgrund

Vi söker dig med en universitetsutbildning inom ekonomi och minst 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet. Troligtvis har du en bakgrund inom revision eller som Business Controller. Rätt kandidat har en god grundförståelse för redovisning och rapportering samt gillar analys och ekonomistyrning. Du kommer att ha många tvärfunktionella kontaktytor samt ett nära samarbete med affärsenhetschef/regionchef vilket ställer krav på god kommunikativ och social förmåga.

Personliga egenskaper

Rätt kandidat tar för sig och kan arbeta självständigt, arbetar på ett strukturerat sätt och har en god förmåga att prioritera sitt arbete. För att lyckas i rollen och trivas i bolaget krävs ett prestigelöst förhållningssätt och vi ser gärna att du delar vårt intresse i att vara med och utveckla morgondagens hållbara transportsystem.

Du är flytande i tal och skrift i både engelska och svenska. Du har en stark analytisk förmåga och kommer att jobba i Maconomy och PowerBI. Det är meriterande är om du är IT-intresserad och har lätt för IT-system.

Vad erbjuder vi

På Sweco får du arbeta med de allra främsta experterna inom samhällsutveckling.
Kulturen på Sweco kännetecknas av nyfikenhet, affärsfokus och vilja att få vara med och skapa framtidens smarta och hållbara samhälle. Vi värderar hållbarhet, öppenhet
och utveckling, och vi är nyfikna, ansvarstagande och engagerade.

Att dela kunskap med kollegor är en självklarhet och vi ser till att ha kul på jobbet. Vi värnar också om en positiv miljö, balans i vardagen och individuell utveckling. För vi
vill att det här ska bli den bästa tiden i ditt arbetsliv. Du, dina tankar och det du gör är viktigt för oss eftersom mångfald berikar och skapar grund för utveckling och innovation inom såväl teknik och design som processer och relationer.

Sweco erbjuder även många fina förmåner för alla medarbetare.

Om företaget

Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik, miljö och arkitektur och är en stabil svensk noterad koncern med höga ambitioner kring tillväxt och hållbarhet. Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer, och levererar kvalificerade tekniska konsulttjänster inom teknik, miljö och arkitektur. Företaget har fasta etableringar i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Litauen, Bulgarien, Polen, Tjeckien, Tyskland, Nederländerna, Belgien och Storbritannien. Sweco utför tiotusentals uppdrag i 70 länder runt om i världen för att säkerställa rent vatten,effektiv infrastruktur och hållbara energilösningar. Läs mer om företaget på www.sweco.se.

Transportinfrastruktur är den största divisionen i Sweco Sverige med ca 1650 medarbetare och en omsättning på cirka 2,4 miljarder kr.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Sweco med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Kraft på mobilnr 070-123 45 67. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Alla ansökningar och kontakter hanteras konfidentiellt.

Kontaktperson

Therese Kraft

Christina Singelman

Om SJR


SJR in Sweden är ett av Sveriges ledande och mest erfarna bolag inom rekrytering och konsultlösningar. Ända sedan starten 1993 har vi varit specialiserade inom såväl personlighetsbedömning som de områden vi rekryterar till, vilket ger oss en unik förmåga att utifrån högt ställda krav matcha rätt kompetens med rätt uppdragsgivare. Vi erbjuder specialistkompetens inom Finance/Legal, HR/Kommunikation, Inköp/Logistik, IT och Management.

SJR är idag cirka 500 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Uppsala. Koncernen består av moderbolaget Ogunsen AB med dotterbolagen SJR in Sweden AB och WES AB.

Vår process

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, så vänta inte med din ansökan. 

Här kan du läsa mer om ansökningsprocessen.

I det fall tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten. I vissa rekryterings- och tillsättningsprocesser kan det bli aktuellt att genomföra en bakgrundskontroll av slutkandidaten. En bakgrundskontroll av en slutkandidat görs endast om risken i rollen motiverar att en sådan görs, på grund av rollens befogenhet, mandat och påverkanskraft. Här kan du läsa mer om vår rekryterings- och tillsättningsprocess.
 
Personuppgifter

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla s.k. känsliga personuppgifter såsom exempelvis hälsa eller medlemskap i fackförening. Här hittar du information om känsliga personuppgifter.
 
Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post till följd av GDPR.
 
För information om hur vi behandlar dina personuppgifter och dina rättigheter, se vår integritetspolicy.