Det finns många goda exempel på hur företag kan introducera nya medarbetare via digital onboarding. Låt dig inspireras av hållbara metoder, verktyg och digitala lösningar – vi har samlat en rad olika tips i vår senaste artikel!

SJR-digital-onboarding-medarbetare-webben

Inspiration för digital onboarding

  • Spela in introduktionsfilmer – låt VD eller ledning skicka en hälsning till nyrekryterade konsulter för att öka gemenskapen
  • Inkludera nya konsulter genom att låta dem skicka en videopresentation av sig själva
  • Spela in korta instruktionsfilmer för verktyg, processer och plattformar
  • Nyttja dagens tillgång av videoplattformar – Microsoft Teams, Google Hangouts Meet och Whereby är några exempel på välfungerande plattformar
  • Använd skärmdelning för att säkerställa en högkvalitativ onboarding på distans
  • Digitala formulär kan med fördel användas under alla delar av en arbetsprocess – innan, under och efter
  • Digitala plattformar för onboarding möjliggör ett automatiserat informationsflöde för viktiga dokument
  • Genomför relationsbyggande aktiviteter genom digital fika och lunch, något som tryggar nya konsulters tillvaro på företaget

Hur gör ni för att introducera nya medarbetare på distans? Diskutera gärna med din kontaktperson på SJR för att se över potentiella möjligheter tillsammans!

quote-green-right

Det krävs mod att våga förändra, och förändring är en förutsättning för att överleva dagens rådande situation. Tillsammans tar vi oss an vågen.

SJR.

Fler nyheter

Executive Search
Nyheter
14 december, 2021

SJR införlivar Ogunsen Executive Search i bolaget och stärker sitt erbjudande med ytterligare en nivå

Med utgångspunkt i vår position och erfarenhet kan vi se hur marknaden utvecklas. Hur betydelsefullt är det exempelvis med en kvalitativ LinkedIn-profil och på vilket sätt används det sociala mediet i rekryteringsprocessen?
Kompetensartiklar
7 oktober, 2021

Optimera din LinkedIn-profil för att öka synligheten på arbetsmarknaden

Med utgångspunkt i vår position och erfarenhet kan vi se hur marknaden utvecklas. Hur betydelsefullt är det exempelvis med en kvalitativ LinkedIn-profil och på vilket sätt används det sociala mediet i rekryteringsprocessen?
Event
Nyheter
4 oktober, 2021

Digital inspirationsföreläsning med Christina Stielli: se till att älta det som är positivt

Den 24 september bjöd vi på SJR in till en digital lunchföreläsning tillsammans med inspiratören Christina Stielli. Under en fullmatad timme fick vi äran att lyssna till hennes insikter, intressant forskning inom ämnet och värdefulla tankeställare.