SJR Executive Search (tidigare Ogunsen Executive Search) rekryterar ledare och talanger på högsta nivå – människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Givet rådande situation som påverkar oss alla i någon mån har vi pratat med några av de kandidater vi rekryterat under åren och hört oss för hur deras roll och verksamhet påverkats av coronaviruset.

SJR-Executive-Search-Annica-Samnerud
Hej Annica,
Du rekryterades av SJR Executive Search till din roll som Head of IT Support Nordic på Food Folk/ Mc Donalds . Vad var det som lockade dig att ta dig an denna roll?

När jag såg rollbeskrivningen kände jag direkt att det här är mitt jobb. Känslan av att samtliga roller och erfarenheter jag samlat på mig sedan lång tid tillbaka  vävdes samman, det gick inte att motstå helt enkelt.  

Hur har er bransch påverkats av covid-19?

Restaurangbranschen påverkas mycket negativt av detta. Jag slås av vilken enorm kämparanda det finns där ute och vilka kreativa ideér som kommer fram.

Hur har din roll och uppdrag påverkats? Har ditt uppdrag förändrats?

Min roll är densamma, men formerna för den har klart förändrats. Vi sitter alla och arbetar hemifrån sedan en dryg månad tillbaka, vilket ställer stora krav på att kunna utföra allt  på distans. Onsite-teamet som tidigare åkte ut på uppdrag får nu skicka ut utrustning och guida användarna på plats efter bästa förmåga. Vi har fått styra om i planeringen av projekt som utförs ute på restaurangerna och istället fokusera på de projekt som fungerar att arbeta vidare med på distans.

Nya projekt med fokus på merförsäljning tillkommer och högprioriteras.

quote-green-right

Kommunikation är viktigare än någonsin då samtliga i teamen sitter på egen kammare.

Vad är största utmaningarna nu i din roll?

Det jag planerade för igår kanske inte gäller imorgon. Situationen ställer höga krav på att jag snabbt kan justera mig och planera om. Kommunikation är viktigare än någonsin då samtliga i teamen sitter på egen kammare. Att behålla gruppdynamiken i en tid av isolering är en av de största utmaningarna. Jag är väldigt tacksam för att vi har bra teknik som stödjer oss i detta.  

Vilka lärdomar har du dragit utifrån dessa erfarenheter och perspektiv?

Att det trots allt fungerar bättre än jag trodde. Alla anstränger sig verkligen till det yttersta för att få det att fungera på bästa sätt trots rådande omständigheter. Den innovativa förmågan och drivkraften är imponerande!

 

Stort tack Annica, vi ser fram emot att fortsätta följa din resa inom Food Folk!

Fler nyheter

Konsultuppdrag
Kundstory
Rekrytering
4 juli, 2022

Ett omfattande rekryteringsarbete som resulterade i ett diversifierat team

Alfdex AB är världens ledande leverantör av högeffektiva lösningar separering av vevhusgaser i dieselmotorer. De huserar i Landskrona och har ett nära samarbete med oss på SJR sedan många år tillbaka. Vi har haft konsulter inne i omgångar och tillsatt h...
Möt våra medarbetare
13 juni, 2022

Viljan att utvecklas driver Emilia framåt i konsultbranschen

Emilia har arbetat som konsult hos oss på SJR sedan mars 2021, och relationen sträcker sig längre tillbaka än så då hon även blivit direktrekryterad till kund för ett antal år sedan. Hennes kompetens, vilja att utvecklas och göra skillnad hos kunden lys...
Event
16 maj, 2022

Det är en hjälteinsats att donera blod!

Blodomloppet är ett motionslopp som arrangeras i syfte att uppmärksamma blodgivning och blodgivares livsviktiga insats i samhället.