Slaget om mångfalden. Den 15 september bjöd vi på SJR in till en digital föreläsning tillsammans med Mitt Liv. Ett företag som vi är otroligt stolta och glada över att ha samarbetat med sedan 2014. De arbetar för ett inkluderande samhälle och en arbetsmarknad som värdesätter mångfald – något som vi på SJR givetvis vill vara en del av. Sofia Appelgren och Lenka Prokopec Karlberg gav oss värdefulla insikter under en inspirerande timme!

SJR-Mitt-liv-mangfald-ledarskap-kent-sofia-lenka-fotograf-CHECK!-kommunikationsbyra-webben

Mitt Livs vision och drivkraft är att skapa ett inkluderande samhälle med förutsättningar att ta tillvara på den mångfald som finns arbetsmarknaden – och samtidigt hjälpa företag att nå de bästa talangerna. Som det ser ut idag misstänker exempelvis 70 % av alla arbetssökande att de har valts bort på grund av diskriminering, samtidigt som sex av tio företag upplever att de har svårt att hitta rätt kompetens.

Hur kan företag förbättra sitt arbete inom mångfald?  

  • Arbeta med ett inkluderande ledarskap som får alla att känna sig delaktiga
  • Arbeta med kompetensbaserad inkluderande rekrytering och se över er rekryteringsprocess
  • Arbeta med er organisationskultur – vad har ni för syfte och hur kommunicerar ni det?

I dagens samhälle är det således inte en fråga om företag ska arbeta med de här frågorna, utan hur företag ska arbeta med dem. Arbetet påverkas av flertalet yttre faktorer som demografiska förändringar, teknik, globalisering, klimat och hållbarhet samt individualisering. Hur möter vi den komplexiteten? Vi summerar föreläsningen genom att sammanställa Sofias och Lenkas främsta insikter till ett par konkreta och handfasta lärdomar att ta med sig framåt.

  • Företag med högre grad av mångfald har högre sannolikhet att överprestera ekonomiskt
  • Förstå vilka fördomar och bias du själv har för att kunna arbeta med dem
  • Rekrytera utifrån "culture add" snarare än "culture fit" – för att komplettera teamet med olika perspektiv

Till sist skickar vi med de inspirerande ord som avslutade föreläsningen:

quote-green-right

If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.

Sofia Appelgren och Lenka Prokopec Karlberg, Mitt Liv

Vi tackar ödmjukast Sofia och Lenka för den insiktsfulla föreläsningen!

Ansökan till mentorprogrammet

Mitt Livs mentorprogram Mitt Livs Chans söker nu mentorer för programstarten i februari – och med den rådande covid-19-pandemin och en alltmer osäker arbetsmarknad, är behovet av mentorer i programmet stort. Vill du vara med och driva förändring? Ansök som mentor i Mitt Livs Chans – allra senast den 15 december.

Fler nyheter

Konsultuppdrag
Kundstory
Rekrytering
4 juli, 2022

Ett omfattande rekryteringsarbete som resulterade i ett diversifierat team

Alfdex AB är världens ledande leverantör av högeffektiva lösningar separering av vevhusgaser i dieselmotorer. De huserar i Landskrona och har ett nära samarbete med oss på SJR sedan många år tillbaka. Vi har haft konsulter inne i omgångar och tillsatt h...
Möt våra medarbetare
13 juni, 2022

Viljan att utvecklas driver Emilia framåt i konsultbranschen

Emilia har arbetat som konsult hos oss på SJR sedan mars 2021, och relationen sträcker sig längre tillbaka än så då hon även blivit direktrekryterad till kund för ett antal år sedan. Hennes kompetens, vilja att utvecklas och göra skillnad hos kunden lys...
Event
16 maj, 2022

Det är en hjälteinsats att donera blod!

Blodomloppet är ett motionslopp som arrangeras i syfte att uppmärksamma blodgivning och blodgivares livsviktiga insats i samhället.